Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Avram Iancu a inotat 60 de zile, de la Sulina la Istanbul. Ce a spus dupa cei 680 de kilometri parcursi pe mare

Ultima actualizare: 26 Martie 2019,   articol postat de moderator

Avram Iancu a incheiat o noua cursa istorica, strabatand inot distanta dintre Sulina si Istanbul, de-a lungul coastei Marii Negre.

Miercuri, 31 octombrie, sportivul hunedorean a ajuns la destinatie, in Istanbul, si a declarat ca a inotat cu 50 de kilometri mai mult decat distanta estimata initial.

"Au fost 60 de zile! Au fost parcursi 680 de kilometri, mai mult decat estimarea initiala. La capatul cursei am inotat si Stramtoarea Bosfor, in intregime. A fost o cursa cu multe dificultati, pe toate planurile. Daca ar fi sa le insir n-as mai termina. Dar, oricat de multe ar fi fost, acestea palesc in comparatie cu sacrificiul lui Brancoveanu si al fiilor sai", a scris Avram Iancu pe pagina sa de Facebook.

Bibliotecarul din Petrosani a realizat aceasta performanta doar in slip si cu casca, fara costum de protectie, in apa a carei temperaturi a fost de circa 16 grade Celsius. El a pornit inot pe 2 septembrie, de la Sulina, pentru a marca simbolic Centenarul Marii Uniri.

"In acest an unic in care sarbatorim implinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor romanilor, acesta a fost felul meu de a sarbatori Centenarul. Totodata am dorit sa transmit faptul ca in lume exista valori care transcend chiar si moartea. Iar Romania are valori! Pentru ca fiinta ei este milenara! Multumesc lui Dumnezeu care a inzestrat poporul roman cu un ADN puternic", a mai scris Avram Iancu.

In cursa sa, inotatorul a fost insotit de caiacistii Calin Ene, Lucian Ionescu, Adrian Zapis, Ulise Galu, acestia urmandu-l pe mare. De asemenea, Politia de Frontiera si Pazei de Coasta din Romania, Bulgaria si Turcia, i-au fost aproape si l-au urmarit, incurajat si sprijinit. Felicitari, Avram Iancu! 

Articol vizualizat de 122 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!