Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Calatorie spre Centrul Pamantului 2015, Slanic Prahova

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2020,   articol postat de moderator

Pe 22 februarie 2015 are loc cea de-a doua editie a cursei de mountain bike cross country Calatorie spre Centrul Pamantului, in organizarea Asociatiei Transalpin Bike si Companiei Nationale a Sarii - SALROM.

Competitia se desfasoara la 208 metri sub pamant, in interiorul minei de sare de la Slanic Prahova, adunand la start un numar maxim de 300 de ciclisti care vor parcurge de cat mai multe ori un traseu lung de 3 km, in sala Unirea (2 km) si pe tunelul de acces care iese la suprafata (1 km).

Traseul este in totalitate luminat, insa concurentii vor fi obligati sa-si instaleze o lumina alba in fata si una rosie in spate. De asemenea, casca de protectie pentru ciclism este obligatorie.

Se va concura in doua manse a cate 60 de minute, ce iau startul la orele 12:00, respectiv 13:30, primii 75 de participanti clasati ai fiecarei manse urmand sa se califice in etapa finala de la ora 15:10.

Vor fi premiati primii 3 sositi pe categoriile de varsta 18-29 ani, 30-39 ani si +40 ani, la masculin, si pe categoria +18 ani la open feminin.

Inscrierile se fac doar online, pe www.calatorie.transalpinbike.ro, pana la data de 18 februarie, pentru o taxa de participare de 50 lei, achitata pana la data de 14 februarie, sau 60 lei, achitata dupa aceasta data.

Pentru completarea celor 300 de locuri, se vor face inscrieri si in parcarea turistica din fata salinei, sambata intre orele 18:00-21:00 si duminica intre orele 8:00-9:00.

Salina nu va fi inchisa publicului larg in ziua concursului, ba mai mult, organizatorii vor invita sa asiste la eveniment si copiii de la scoala din Slanic. Spectatorilor le vor fi impartite trompete, vuvuzele si fluiere, pentru ca acestia sa poata incuraja sportivii si crea o adevarata atmosfera de competitie.

Informatii detaliate despre CCP puteti gasi pe site-ul evenimentului www.calatorie.transalpinbike.ro si pe Facebook, www.facebook.com/calatorie.

Articol vizualizat de 315 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!