Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Crosul 15 Noiembrie, la a 29-a editie

Ultima actualizare: 25 Martie 2019,   articol postat de moderator

Asociatia Judeteana de Atletism (AJA) Brasov, impreuna cu Federatia Romana de Atletism (FRA) si in parteneriat cu Asociatia 15 Noiembrie 1987 Brasov, cu sustinere de la Primaria si Consiliul Local Brasov, organizeaza editia cu numarul 29 a Crosului international 15 Noiembrie, care va avea loc duminica, 11 noiembrie 2018, in orasul de sub Tampa.

In fiecare an, atleti de elita si sute de alergatori amatori din tara si din strainatate participa la aceasta competitie, care onoreaza memoria muncitorilor ce au iesit pe strazi in 15 noiembrie 1987, in revolta anticomunista de la Brasov. Printre participanti s-au numarat personalitati marcante ale atletismului romanesc si international: Iolanda Balas, Maricica Puica, Paula Ivan, Gabriela Szabo, Constantina Dita etc.

Timp de 28 de editii, crosul a avut plecarea din fata fostei uzine Steagu Rosu (actuala Autocamioane Brasov) si sosirea in zona Prefecturii Brasov. Anul acesta, pentru a atinge distanta omologata de 5 km, traseul va pleca din uzina, exact din fata Sectiei 440, cea in care a fost aprinsa scanteia revoltei anticomuniste, si va urma drumul Strada Poienelor - Calea Bucuresti - Spitalul Judetean - Spitalul Astra - Intersectia Trei Alimentare - Biserica de Lemn - Hidromecanica - Spitalul CFR - Sala Patria - Teatrul Sica Alexandrescu - Prefectura.

Fetele vor lua startul la ora 11:00, iar baietii la ora 11:45. Se vor intocmi trei clasamente, unul general, unul pe categorii de varsta, iar unul pentru participantii amatori. Cursa copiilor si cursa familiilor au loc la ora 10:00, in Centrul Civic.

Din 2018, odata cu masurarea si omologarea traseului, precum si cu indeplinirea tuturor celorlalte conditii necesare, Crosul 15 Noiembrie a trecut la un alt nivel valoric si a capatat recunoastere internationala din partea IAAF (Asociatia Internationala a Federatiilor de Atletism).

Mai multe detalii despre concursul de la Brasov, le puteti gasi aici: www.crosul15noiembrie.ro. 

Articol vizualizat de 553 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!