Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Cupa Mondiala de Catarare pe Gheata 2014 - etapa Busteni

Ultima actualizare: 24 Martie 2024,   articol postat de moderator

Etapa de Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata poposeste din nou la Busteni fix langa partia Kalinderu. Intre 15 si 18 ianuarie 2014, peste 90 dintre cei mai buni cataratori ai lumii, fete si baieti, se vor intrece in cadrul probelor de viteza si dificultate.

Alaturi de delegatia romana, la eveniment si-au anuntat participarea concurenti din Azerbaijan, Canada, Cehia, Coreea, Elvetia, Franta, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA si Ukraina.

Concursul se desfasoara pe structuri artificiale de 25 m inaltime si acoperite partial cu gheata. Structura pentru proba de dificultate este considerata de unii sportivi de top printre cele mai grele din lume. Structura pentru proba de viteza este cea pe care s-a stabilit recordul mondial de viteza la catarare pe gheata.

Dotata cu premii in valoare de 10.000 EUR, competitia este organizata de Clubul Alpin Roman impreuna cu Primaria Busteni, Uniunea Internationala a Asociatiilor de Alpinism si Ministerul Tineretului si Sportului.

Etapa romaneasca a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata va avea loc dupa cea din Coreea de Sud si va fi urmata de cele din Elvetia, Franta, Italia si Rusia.

Noi va recomandam sa mergeti pana la Busteni macar intr-una din zile pentru experienta pe viu. Detalii despre etapa de cupa mondiala gasiti pe site-ul oficial iwcbusteni.ro.

Articol vizualizat de 683 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!