Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Doi dintre turistii ieseni disparuti in Fagaras au fost gasiti morti. Cel de-al treilea turist nu a fost inca localizat, dar mai mult ca sigur este decedat

Ultima actualizare: 11 August 2018,   articol postat de moderator

Doi dintre turistii disparuti in masivul Fagaras au fost gasiti morti. Este vorba despre Octavian Sandu-Andries, un tanar de 18 ani si tatal sau, Petru "Sendi" Sandu, ambii din Iasi. Din informatiile pe care le avem, a fost un accident montan, si nu o avalansa.

Ei au pornit in drumetie pe 30 martie, dupa ce s-au cazat la manastirea Breaza. Cei doi erau insotiti de un prieten al tatalui, Constantin "Titi" Fartais, tot din Iasi.

Expeditia lor ar fi trebuit sa dureze 10 zile insa, pe 4 aprilie, turistii au fost dati disparuti. Salvamontistii, jandarmii montani si politia au fost mobilizati pentru a-i gasi pe cei trei.

Sabin Cornoiu, presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania, a declarat ca "familiile turistilor nu au anuntat mai devreme disparitia acestora deoarece obisnuiau sa plece pe perioade mai lungi si reveneau fara probleme"

Ultima veste de la ei a fost la sfarsitul saptamanii trecute, in care Octavian a vorbit la telefon cu mama sa si se plangea de conditiile dure din cauza vremii. De altfel, in muntii Fagaras riscul de avalansa este foarte mare.

Cautarile au inceput abia de Pasti, dupa ce familia unuia dintre turisti a cerut ajutor deoarece nu a mai putut lua legatura cu ei. Acestia aveau experienta in drumetiile pe munte, indeosebi Petru Sandu ex-membru al Clubului de Turism "Penicilina" Iasi, un barbat de otel care a parcurs toti Carpatii Meridionali singur iarna, a petrecut o noapte fara cort si sac de dormit prin zapezile Caucazului s.a.m.d.

Turistii disparuti au fost cautati cu elicopterul, intrucat salvamontistii nu puteau interveni terestru datorita pericolului mare de avalansa. Un elicopter MAI a intrat in misiune abia sambata din cauza conditiilor meteo extreme.

Salvamontistii vor incerca miercuri sa recupereze cadavrele, cand vor cobori in zona cu ajutorul elicopterelor. Salvatorii sustin ca a treia persoana ar putea fi legata de unul dintre turistii vazuti din elicopter.

UPDATE: Si cel de-al treilea turist disparut in Fagaras, Constantin Fartais, a fost gasit mort. Trupul acestuia a fost localizat in apropierea locului unde a fost reperat si primul turist disparut, tanarul Octavian.

Dumnezeu sa va aiba in paza acolo sus, intre sfinti!

Articol vizualizat de 3584 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!