Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Festivalul Sporturilor Montane Parangul Mare, editia a II-a, 2-4 august 2013

Ultima actualizare: 12 Octombrie 2021,   articol postat de Canavoiu Alexandru

Copii, parinti sau bunici, pasionati de miscare si sport in aer liber, sunt asteptati sa se inscrie la evenimentul intitulat "Festivalul Sporturilor Montane Parangul Mare" care va avea loc in perioada 2-4 august 2013, la Cabana Groapa Seaca din judetul Hunedoara. Festivalul se afla la doua editie si este organizat de Asociatia "Drumetii Montane", iar inscrierile se pot face pana in data de 31 iulie 2013.

Scopul concret al proiectului este de promovare si popularizare a turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber, educarea societatii intr-un spirit verde - prin implicarea in activitati de mediu-protective, parcurgerea unor trasee turistice si ascensiunea pe varful Parangul Mare - 2519 metri, al cincilea ca inaltime din Carpatii Romaniei.

"Festivalul Sporturilor Montane Parangul Mare" este, de fapt, un concurs outdoor, intre echipe, formate din 3 persoane si reprezinta etapa a IV-a a Campionatului National "Stafeta Muntilor". Drumetie, escalada, orientare turistica, maraton de folk, activitati culturale, dar si probe surprize, toate sectionate pe grupe de varsta si deschise gratuit tuturor participantilor, fac parte din programul festivalului - concurs desfasurat in Parangul Mare.

Potrivit organizatorilor, competitiile incluse in festival se vor desfasura pe patru categorii de varsta: copii, juniori, seniori si open, echipele inscrise in concurs urmand sa participe la probe de raid montan, orientare pe viza, escalada, dar si la teste teoretice sau culturale. Atat castigatorii cat si participantii la acest eveniment vor fi recompensati cu premii consistente.

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati www.festival.drumetiimontane.ro, de unde poate fi descarcat ghidul de participare si afla mai multe despre eveniment.

Articol vizualizat de 370 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!