Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Horia Colibasanu - Primul roman pe Lhotse

Ultima actualizare: 18 Septembrie 2020,   articol postat de moderator

Alpinistul Horia Colibasanu a reusit inca o performanta, a ajuns la data de 21 mai 2013 pe optmiarul Lhotse din Himalaya. Urcarea varfului a fost pentru Horia al saselea optmiar din palmares si o noua premiera in alpinism pentru Romania.

In limba tibetana, Lhotse inseamna "varful de Sud". Este al patrulea varf din lume ca inaltime, cu o altitudine de 8516 metri, situat la granita intre Nepal si China, aproape de varful Everest.

Pentru expeditia Lhotse 2013, Horia Colibasanu nu a folosit oxigen suplimentar si nici ajutorul serpasilor. Ascensiunea a fost una rapida, in stil alpin, intr-o echipa formata din slovacul Peter Hamor, care are in palmares zece varfuri de peste opt mii de metri, dar si de alpinistul roman Justin Ionescu, experimentat in escaladat si ascensiuni tehnice.

Expeditia a debutat pe 8 aprilie 2013 si nu a fost lipsita de peripetii. Peter Hamor a facut si el varful. Nu stim ce a facut Justin Ionescu.

Horia Colibasanu are 32 de ani, este de profesie stomatolog si practica alpinismul din 1998. A urcat in premiera romaneasca pe mai multe varfuri de peste 8000 de metri: K2 (8611 m), Manaslu (8163 m), Dhaulagiri (8167 m), Annapurna (8091 m). Ultimul varf himalayan pe care a urcat, in 2011, a fost Makalu (8463 m). Astfel el se alatura lui Ticu Lacatusu in galeria marilor alpinisti romani.

Timisoreanul si-a propus escaladarea tuturor celor 14 varfuri de peste 8000 metri. Ii dorim mult succes!

Sursa: desnivel.com, veteranul1.ro, opiniatimisoarei.ro

Articol vizualizat de 306 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!