Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Patru romani vor concura la 6633 Artic Ultra, cel mai greu ultramaraton de pe planeta

Ultima actualizare: 15 August 2018,   articol postat de moderator

Patru romani vor lua startul la 6633 Arctic Ultra, cel mai greu ultramaraton de pe pamant, desfasurat in conditii extreme, greu de imaginat si cu urmari serioase pentru sanatate. Anul acesta evenimentul se va derula intre 8 si 17 martie.

Competitia implineste 10 ani si si-a schimbat si traseul cu aceasta ocazie. Participantii vor fi nevoiti sa parcurga cu 60 de kilometri mai mult decat anii trecuti.

Participa din nou Tibi Useriu, cel care a castigat editiile din 2016 si 2017. Ceilalti temerari sunt Florentina Iofcea, Levente Ioan Polgar si Avram Iancu. Toti s-au inscris in cursa cea mai dura, cea de plus 350 de mile, unde la start vor fi 23 de concurenti.

Florentina Iofcea (46 de ani) traieste in Canada din 1995, intr-un orasel aproape de Toronto, si este prima romanca ce va lua startul la 6633 Arctic Ultra. Are un obiectiv clar: vrea sa incheie cursa pe primul loc. De altfel, in aceasta vara planuieste traversarea Canadei de la est la vest (7.831 km), performanta cu care spera sa intre in Cartea Recordurilor.

Levente Ioan Polgar (37 de ani) este originar din Aiud si este primul alergator cu dizabilitati admis la Ultramaratonul de la Cercul Polar. El si-a pierdut bratul drept la 6 ani, intr-un accident de tren. Are la activ mai multe participari in maratoane ultra, a traversat Romania in alergare de la vest la est, de la Jimbolia la Vama Veche (1.100 km), si este voluntar al Asociatiei Invictus.

Avram Iancu (45 de ani), bibliotecarul din Petrosani, este cunoscut pentru performantele sale de a traversa inot Canalul Manecii si fluviul Dunarea, de la izvoare la Marea Neagra. Anul trecut s-a decis sa incerce si Artic Ultra 6633, astfel ca va completa echipa Romaniei in cursa de plus 350 mile.

Tibi Useriu (44 de ani) alearga pentru a promova Asociatia Tasuleasa Social din Bistrita, condusa de fratele sau. Sportivul este singurul din istoria competitiei care a castigat-o de doua ori. In 2017, reusea sa castige Maratonul 6633 cu timpul record de 158,25 ore.

Dupa antrenamente extreme si chinuitoare, toti patru au plecat increzatori spre Polul Nord. Suntem mandri de ei si le uram mult succes.

Articol vizualizat de 1787 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!