Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Piolet d'Or 2017: Castigatorii anuntati in aprilie vor fi premiati in noiembrie

Ultima actualizare: 08 Decembrie 2018,   articol postat de moderator

Dupa numai un an, organizatorii Piolet d'Or (un fel de Oscar in alpinism) au renuntat la La Grave-La Meije, si au ales ca evenimentul decernarii premiilor sa aiba loc la Grenoble, intr-un nou format, in doua parti: anuntarea laureatilor in primavara respectiv premierea lor in toamna.

In aprilie, in Grenoble, un juriu international a selectat cele mai indraznete expeditii facute de alpinisti de toate nationalitatile in anul precedent. Si in 2017 nu avem un singur castigator, ci doi, precum si niste mentiuni.

Juriul a fost format din Kazu Amano (Japonia), Valery Babanov (Rusia), Herve Barmasse (Italia), Kelly Cordes (SUA), Andy Houseman (Marea Britanie), Thomas Huber (Germania) si Raphael Slawinski (Canada).

Britanicii Nick Bullock si Paul Ramsden au obinut marele premiu Piolet d'Or pentru escaladarea in premiera a Nyainqentangla Sud Est (7046 m) prin North Buttress, in Tibet.

Rusii Dmitry Golovchenko, Dmitry Grigoriev si Serghei Nilov au luat si ei premiul cel mare pentru ascensiunea pe Thalay Sagar (6904 m) in Indian Gangotri. Aceasta performanta a obtinut si versiunea rusa a Piolet d'Or in decembrie 2016.

Mentiuni speciale au mers la trioul coreean Cho Seok-mun, Kim Chang-ho si Park Joung-yong pentru un nou traseu pe partea sudica a Gangapurna (7455 m), in Annapurna, si catre americanii Colin Haley si Alex Honnold pentru completarea Torres Traverse intr-o zi, in Patagonia.

Incepand cu 2009 (Walter Bonatti), un alpinist primeste Piolet d'Or pentru intreaga activitate in alpinism in decursul vietii. Al noualea Piolet d'Or pentru intreaga cariera a fost atribuit in acest an alpinistului american Jeff Lowe, care fara niciun optmiar in palmares, el are peste 1000 de ascensiuni in premiera in Rocky Mountains, Alpi si Himalaya.

Ceremonia decernarii pioletilor va avea loc in timpul festivalului de film Rencontres Cine Montagne din Grenoble (07-11 noiembrie 2017). O intreaga seara va fi dedicata sarbatoririi celor mai valoroase ascensiuni ale anului trecut.

Articol vizualizat de 336 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!