Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Piolet d'Or 2017, in aprilie si noiembrie la Grenoble

Ultima actualizare: 21 Septembrie 2020,   articol postat de moderator

Dupa ce doi dintre sponsorii importanti ai Piolet d'Or si-au retras sprijinul, Montagnes Magazine si Vertical, festivalul de la Chamonix/Courmayeur s-a mutat la La Grave-La Meije in 2016, si acum la Grenoble.

Piolet d'Or (un fel de Oscar al alpinismului) va continua si-n 2017, este adevarat ca sub alt format, dar totusi va continua. Prima veste ar fi ca pe 12 aprilie se va decerna al 9-lea Piolet d'Or pentru intreaga cariera lui Jeff Lowe.

Reamintim laureatii editiilor anterioare: italianul Walter Bonatti (2009), italianul Reinhold Messner (2010), britanicul Doug Scott (2011), francezul Robert Paragot (2012), austriacul Kurt Diemberger (2013), americanul John Roskelley (2014), britanicul Chris Bonington (2015) si polonezul Wojciech Kurtyka (2016).

Dar cine este Jeff Lowe? S-a nascut pe 13 septembrie 1950 la Ogden, in Utah (SUA). Este adeptul ascensiunilor in stil alpin, de mare viteza, cu echipament cat mai putin si usor si ajutor extern minimal. Desi nu si-a trecut in palmares vreun optmiar, el in schimb are peste 1000 de ascensiuni in premiera in Rocky Mountains (Muntii Stancosi), Alpi si Himalaya. In ultimul timp, Jeff Lowe participa la numeroase actiuni de promovare si popularizare, organizare de evenimente, atragerea de fonduri in alpinismul de performanta si nu numai.

In privinta laureatului/laureatilor Piolet d'Or 2017, pentru cele mai reusite ascensiuni din 2016, vom avea de asteptat pana in luna noiembrie. Dupa parerea multora, care au tangenta cu fenomenul alpinistic, trecerea la premieri colective a condus la scaderea prestigiului Piolet d'Or. Sa speram ca in acest an vom avea si noi parte de cel putin o nominalizare la mult ravnitul trofeu.

Sursa: www.veteranul1.ro 

Articol vizualizat de 841 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!