Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Premiera romaneasca. Alpinistii Zsolt Torok, Teofil Vlad si Romeo Popa au deschis o noua ruta pe una dintre cele mai dificile piramide din Himalaya

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2020,   articol postat de moderator

Expeditia 100% romaneasca formata din Zsolt Torok, Teofil Vlad si Romeo Popa a reusit sa deschida un nou traseu in Peretele Sudic al muntelui Pumori (7165 m), linie botezata "Les voyages du Petit Prince" (Calatoriile Micului Print).

Dupa 3 nopti in perete, o noapte in creasta somitala calea alpinistilor nostri s-a deschis spre varf. Romanii au urcat ultima parte, dupa ce au iesit din perete, pe un vant de 105 km/h in rafale si o temperatura de -27 grade real feel. A fost o mare indrazneala, dar pana la urma toate ascensiunile in premiera asa sunt.

"Ideea s-a nascut demult, primele dati cand ma simteam atras de Pumori a fost cand ascultam povestile lui Coco Galescu Cornel unul din primii alpinisti romani care au luat in piept Himalaya... Pentru Coco Pumori reprezenta marea provocare astfel cum sa nu fi preluat si eu ideea cel ce veneam din urma." a scris Zsolt Torok pe pagina personala de Facebook.

Pe varful Pumori, una dintre cele mai dificile si periculoase piramide himalayene, se urca rar chiar si pe ruta normala, iar a deschide o linie noua pe un munte atat de inalt si de dificil, aflat chiar "peste drum" de gigantul Everest, este o intreprindere foarte riscanta.

Felicitari intregii echipe!

Articol vizualizat de 944 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!