Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Record de participanti la Parangul Night Challenge. Avram Iancu pregateste o competitie de exceptie pe 17 februarie.

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2019,   articol postat de moderator

Devenita traditie Parangul Night Challenge va avea loc in penultimul weekend din Faurar, pe 17 februarie, iar peste 100 de sportivi si-au anuntat prezenta la maratonul ce se desfasoara la lumina facliilor.

Initiatorul acestui eveniment este Avram Iancu, bibliotecarul devenit cunoscut in intreaga lume dupa ce inotat Dunarea, de la izvoare si pana la varsare in Marea Neagra, ori pentru ca a fost primul roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren.

Competitia extrema derulata in Statiunea Turistica Parang a ajuns la editia a cincea. Startul se va da la ora 18:30 din zona Telescaunului Vechi, iar sosirea va fi pe Varful Parangul Mic. In total 4,5 kilometri, cu 1000 metri diferenta de nivel, parcursi fie in alergare, fie pe schiuri.

"La start se va alinia si detinatorul recordului de tura, nimeni altul decat Andrei Preda. Un sportiv de talie internationala si component al lotului olimpic al Romaniei la schi de tura. El este detinatorul recordului de tura la PNC si ne-a anuntat ca vrea sa-si bata recordul si sa ia bonusul oferit de noi. Avem nume importante pe lista celor care se aliniaza la start", a spus pentru turistmania.ro Avram Iancu.

Pentru a "inhata" bonusul record de 1500 lei, concurentii trebuie sa coboare sub timpul istoric stabilit in 2016 de Viorel Palici si Andrei Preda: 40 de minute si 57 de secunde. Vor fi acordate si doua premii a cate 100 lei pentru sportivii care vin de la cea mai mare distanta.

Dupa efort, castigatorii isi impart fondul de premiere de 9000 lei, in cadrul ceremoniei de la Hotel Rusu, locul unde va fi stabilit cartierul general al cursei. Totodata, organizatorii anunta un after party de zile mari, chiar la miezul noptii Avram Iancu isi va serba ziua de nastere!

Inscrierile se fac in continuare pe www.parangulnight.bike-run-petrosani.ro, participantii trebuind sa achite o taxa de 70 lei, pana la data de 13 februarie. La fata locului contributia va fi de 90 lei. "In plus, sportivii care au fost prezenti la toate cele patru editii precedente, la editia aniversara beneficiaza de inscriere gratuita", explica organizatorul Avram Iancu. 

Articol vizualizat de 462 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!