Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Romania, out din lumea buna a escaladei. Etapa Busteni de Cupa Mondiala nu se mai tine.

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021,   articol postat de moderator

In 2016, orasul Busteni nu va mai gazdui etapa din circuitul Cupei Mondiale de Catarare pe Gheata, programata a avea loc in perioada 12-14 februarie.

Motivele? 1. Organizatorii evenimentului nu au avut bani sa plateasca taxa la UIAA (Uniunea Internationala a Asociatiilor de Alpinism). 2. Lupta pentru putere din cadrul CAR (Clubul Alpin Roman) i-a pus pe fuga pe sponsori. 3. La momentul actual structura de catarat s-a degradat aproape complet, necesitand efectuarea de reparatii destul de scumpe. 4. Primaria Busteni, prin vocea lui Emanoil Savin, se plange de lipsa banilor, costurile cu organizarea competitiei ajungand undeva la 30 000 euro. Reamintim ca in urma cu cinci ani, edilul Savin a organizat o cheta de vreo 150 000 euro, pentru a face posibila transmisia unui meci de box a lui Bute la TVR.

UIAA a facut public inca din vara calendarul Cupei Mondiale de Catarare pe Gheata. Orasele care vor gazdui etape sunt: Bozeman (USA) la 10-12 decembrie 2015, Cheongsong (Coreea de Sud) la 16-17 ianuarie 2016, Saas Fee (Elvetia) la 22-23 ianuarie, Rabenstein (Italia) la 29-31 ianuarie si Kirov (Rusia) la 4-6 martie.

Articol vizualizat de 554 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!