Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Tibi Useriu, performanta unica! A castigat ultramaratonul 6633 Arctic Ultra pentru a treia oara la rand!

Ultima actualizare: 15 August 2018,   articol postat de moderator

Tibi Useriu, 44 de ani, din Bistrita, a reusit sa castige, in noaptea de joi spre vineri, pentru a treia oara la rand din tot atatea participari, ultramaratonul 6633 de la Polul Nord, cea mai dura cursa din lume. Este singurul de pe glob care se poate lauda cu aceasta performanta.

Competitia a debutat pe 8 martie, iar Useriu a reusit sa o incheie dupa 7 zile si aproximativ 5 ore. La start au pornit patru romani, printre care si o femeie. Inafara de Tibi, ceilalti au abandonat cursa in primele 24 de ore.

Tibi Useriu a condus 6633 Arctic Ultra inca din prima zi a cursei. El a avut de-a face cu temperaturi de pana la minus 40 de grade Celsius si de vant care a suflat la rafala cu aproape 100 de kilometri pe ora.

Editia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversara, cea de-a zecea, astfel ca organizatorii au decis sa schimbe traseul si sa il lungeasca cu 30 de mile (circa 50 de kilometri). Din totalul de 617 de kilometri, aproximativ 280 au fost parcursi pe Ice Road (un fluviu inghetat), ceea ce a facut cursa si mai brutala.

Ca de fiecare data, Tibi Useriu a trecut linia de sosire cu steagul Romaniei, care avea de data aceasta pe el si insemnele Centenarului Marii Uniri. Mai mult, organizatorii 6633 l-au intampinat pe Tibi in acordurile imnului national "Desteapta-te, romane!".

Bistriteanul a publicat un mesaj emotionant, pe pagina personala de Facebook, la scurt timp dupa castigarea ultramaratonului: "Nu conteaza ca unele lucruri se repeta. Ele nu sunt niciodata la fel. Va multumesc pentru sustinere!"

Articol vizualizat de 889 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!