Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Tibi Useriu conduce detasat in maratonul 6633 de la Polul Nord, cel mai greu din lume

Ultima actualizare: 14 August 2018,   articol postat de moderator

Vestile bune vin de la Cercul Polar, acolo unde Tibi Useriu este pe primul loc la maratonul 6633 Arctic Ultra, avand un avans considerabil fata de urmaritorul sau.

Sportivul din Bistrita vrea sa-si reconfirme cele doua victorii succesive din aceasta competitie extrem de dura. Pare de neoprit fiindca a parcurs mai mult de trei sferturi din traseu la 6633 Arctic Ultra. Intreaga cursa are anul acesta o distanta de 617 kilometri.

Temerarul alergator a infruntat furtuna polara si temperaturi care ajung si la minus 40 de grade Celsius. A suferit insa cateva degeraturi iar pana la linia de sosire mai sunt 4 zile.

La start au pornit pe 8 martie patru romani, printre care si o femeie. Inafara de Tibi Useriu, ceilalti au abandonat cursa in primele 24 de ore.

Levente Polgar, prima persoana cu dizabilitati acceptata la 6633 Arctic Ultra, a avut ghinion: la kilometrul 107, cand a intrat in furtuna polara, cu un vant care depasea 100 de kilometri pe ora, i s-a rasturnat sania. Organizatorii i-au interzis sa continue cursa.

Florentina Iofcea, romanca emigrata in Canada, a renuntat dupa 80 de kilometri, epuizata de rafalele inghetate ale vantului.

Avram Iancu, renumit dupa ce a inotat in Dunare fara costum de neopren, a abandonat si el cursa cand s-a accidentat la un picior in timpul furtunii polare. Hunedoreanul se situa in acel moment pe locul al treilea in clasament.

Finalul maratonului de la Polul Nord este programat pe 17 martie. Dintre cei 23 de concurenti inscrisi la ultramaratonul 6633, pana acum au mai ramas 9. 

Articol vizualizat de 1175 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!