Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Trofeul PRO-MONT, a patra etapa din Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor

Ultima actualizare: 17 Aprilie 2024,   articol postat de moderator

Asociatia Alpin Club Pro-Mont Bucuresti lanseaza in premiera Trofeul PRO-MONT, ca si etapa a 4-a din cadrul evenimentelor Stafeta Muntilor 2018.

Manifestarea are loc in perioada 3-5 august, la poalele Masivului Piatra Mare, in zona Poiana lui Manole (judetul Brasov) si consta in activitati de echipa de tip drumetie, orientare, escalada/alpinism, probe culturale si probe surpriza.

Anul acesta, Trofeul PRO-MONT se va regasi in programul Festivalului Muntelui de la Predeal, sub deviza "Fii erou pentru eroi".

"In functie de varsta si de nivelul de pregatire, concurentii participa in echipe de cate trei persoane, si vor alege una din cele sase categorii: Elite, Family, Juniori, Feminin, Veterani, Open. Categoria Family este cea mai cautata categorie din intrega competitie, unde parintii sunt incurajati de catre organizatori sa descopere frumusetile naturii, savurand emotiile unei competitii in care copii vor invata cum sa citeasca o harta, cum sa foloseasca o busola, isi vor testa cunosintese turistice", povestesc organizatorii evenimentului de la Timisul de Sus.

Cluburile participante vor avea de strabatut un traseu destul de dificil (proba de raid montan), ajungand pana pe Varful Piatra Mare, la 1.844 m inaltime.

Concurentii de la categoria Family vor beneficia de un traseu special, ajungand la Cascada Tamina (1.100 m), care este de fapt o inlantuire de cinci cascade, cea mai mare avand 10 m inaltime.

In 2018, Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor are 6 etape si o festivitate de premiere. Informatii complete gasiti pe site-ul www.stafetamuntilor.ro, TuristMania.ro fiind partener mediatic al Trofeului PRO-MONT. 

Articol vizualizat de 1549 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!