Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Trofeul PRO-MONT, competitie de turism sportiv in Piatra Mare, debuteaza in Anul Centenarului

Ultima actualizare: 15 August 2018,   articol postat de moderator

Editia inaugurala a Trofeului PRO-MONT e programata in zilele de 3-5 august 2018. Competitia conteaza ca a patra etapa a Campionatului National de Turism Sportiv - Stafeta Muntilor. De asemenea, editia din acest an se desfasoara sub deviza "Fii erou pentru eroi" in cadrul Festivalului Muntelui 2018 de la Predeal.

Evenimentul sportiv din Masivul Piatra Mare este organizat de Asociatia Alpin Club PRO-MONT Bucuresti. Aceasta reuneste membri cu exprienta in turismul montan si are ca scop promovarea turismului, a posibilitatilor sanatoase de petrecere a timpului liber si, nu in ultimul rand, a importantei protectiei mediului.

La start sunt asteptati toti iubitorii de sport si miscare, care, in echipe de cate 3, se vor intrece in probele de raid montan (parcurgerea intr-un anumit interval de timp a unui traseu montan din zona), orientare turistica, escalada, culturala, precum si in probe surpriza.

Traseul de regularitate va fi unul spectaculos, astfel ca participantii vor porni de la 867 metri si vor ajunge la altitudinea de 1844 metri, cu exceptia celor din categoria Family (ei se vor opri la cota 1100 metri). Dintre punctele de atractie intalnite pe traseu enumeram: Varful Piatra Mare, Cabana Piatra Mare (doar categoria Elite), Cascada si Canionul Tamina.

Cartierul general va fi la 5 kilometri de orasul Predeal, in comuna Timisul de Sus, in zona Poiana lui Manole, la poalele Masivului Piatra Mare.

"Alpin Club PRO-MONT Bucuresti promite un week-end in care se vor lega prietenii, se va asculta multa muzica buna, se va face sport, toate acestea intr-un cadru mai mult decat feeric", informeaza organizatorul.

In acest an, Campionatul National de Turism Sportiv - Stafeta Muntilor are 6 etape si o festivitate de premiere. Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.stafetamuntilor.ro, TuristMania.ro fiind partener mediatic al intrecerii. 

Articol vizualizat de 533 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!