Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Trofeul PRO-MONT la turism sportiv, prima editie, in Masivul Piatra Mare

Ultima actualizare: 25 Aprilie 2019,   articol postat de moderator

Trofeul PRO-MONT, cea de-a 4-a etapa in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor", organizat de catre Asociatia Alpin Club Pro-Mont Bucuresti, se desfasoara in perioada 3-5 august, in Masivul Piatra Mare, mai exact in comuna Timisul de Sus (judetul Brasov).

Editia 2018 a trofeului, inaugurala, va avea loc sub deviza "Fii erou pentru eroi" in cadrul Festivalului Muntelui de la Predeal.

"Trofeul PRO-MONT este o activitate sportiva de tip «outdoor challenge» si se adreseaza tuturor cluburilor si asociatiilor de turism si de ecologie din Romania, afiliate sau neafiliate la Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor", informeaza organizatorul.

Cluburile participante vor forma echipe de cate 3 persoane care, incurajate de catre cei care vor alege sa ramana in tabara, vor avea de strabatut un traseu destul de dificil (proba de raid montan), ajungand pana pe Varful Piatra Mare, la 1.844 m inaltime.

Cei care vor participa la categoria Family vor beneficia de un traseu special, ajungand la Cascada Tamina (1.100 m), una dintre cele mai spectaculoase, salbatice si frumoase cascade din Romania.

In cadrul trofeului vor fi organizate si probele de alpinism, pe un perete natural, pentru cei care doresc sa se initieze in tainele catararii, respectiv de orientare constand in parcurgerea unui traseu dat, nemarcat in teren, cu ajutorul busolei si a unei harti a zonei.

Seara culturala, proba mult asteptata de catre toti, se va desfasura la foc de tabara, iar cei mai curajosi dintre participanti vor recita poezii, vor canta la chitara si chiar vor fi protagonistii unor piese de teatru cu tematica montana.

Anul acesta, Campionatul National de Turism Sportiv "Stafeta Muntilor" are in componenta 6 etape organizate in diverse masive din Romania si o festivitate de premiere. Informatii detaliate veti gasi pe site-ul www.stafetamuntilor.ro, TuristMania.ro fiind partener mediatic al intrecerii. 

Articol vizualizat de 683 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!