Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Turist ucis de avalansa in Masivul Parang

Ultima actualizare: 12 Noiembrie 2018,   articol postat de moderator

Vineri, 1 decembrie, trei turisti bucuresteni se aflau pe un traseu care urca spre Varful Carja (2405 metri), din Masivul Parang, cand, in jurul orei 12, o avalansa i-a surprins pe doi dintre membrii grupului.

Unul dintre acestia a reusit sa se elibereze singur din zapada, in timp ce celalalt barbat a fost dat disparut. Colegul celor doua victime a sunat imediat la 112 si a cerut ajutor.

O echipa de prim raspuns alcatuita din trei salvamontisti si doi jandarmi montani s-a alertat cat mai rapid si a plecat spre locul producerii avalansei.

Intre timp, barbatul, in varsta de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zapada care l-a tarat aproximativ un kilometru pe o vale ingusta si abrupta din zona varfului Carja.

Acesta a fost gasit ingropat la un metru in stratul de zapada fara semen vitale. Ar fi suferit leziuni grave la coloana cervicala si cutia toracica.

Cei trei turisti erau la munte in minivacanta si au ignorat cu buna-stiinta avertizarile salvamontistilor, care anuntau ca vremea nu este potrivita pentru drumetii, mai ales ca in zona era ceata. 

Articol vizualizat de 2129 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!