Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Turista moarta in Piatra Craiului! Fata, de 28 de ani, a cazut intr-o prapastie de 50 de metri

Ultima actualizare: 24 Martie 2019,   articol postat de moderator

O turista a murit in dupa-amiaza zilei de vineri dupa ce a cazut aproape 50 de metri, intr-o rapa, din Muntii Piatra Craiului. Victima este Daniela Pora, o brasoveanca de 28 de ani.

Tanara se afla intre zona Padina Lancii si Braul de Mijloc, pe o poteca foarte ingusta, cand s-a dezechilibrat si a cazut in gol in prapastie. Facea parte dintr-un grup de cinci turisti.

Un sfert de ora le-a luat insotitorilor sa coboare la ea si sa constate decesul. Au anuntat incidentul la 112, iar catre ei au plecat salvamontisti si jandarmi de la Campulung Muscel plus alta echipa de salvatori de la Pitesti, respectiv Curtea de Arges.

Mai bine de 14 ore le-a luat echipelor de salvare sa ajunga in zona respectiva si sa coboare cadavrul la baza muntelui. Interventia a fost extrem de anevoioasa din cauza configuratiei traseului.

"A fost una dintre cele mai grele actiuni din ultima vreme la care au participat 18 salvatori montani angajati si voluntari din formatiile Campulung, Curtea de Arges si Pitesti, impreuna cu 3 jandarmi.

Evacuarea prin Padina Lancii, pentru cei care cunosc zona, a trebuit facuta cu extrem de mare atentie, intrucat sunt vreo 300 de metri pe verticala, cu roci instabile, dupa care a urmat evacuarea pe grohotis…", e mesajul postat de Salvamont Arges pe pagina oficiala de Facebook.

Trupul neinsufletit a fost coborat din munte si predat autoritatilor, iar o ancheta va stabili care a fost cauza reala a producerii evenimentului. Prietenilor nu le vine sa creada ca Daniela Pora si-a gasit sfarsitul pe unul dintre traseele atat de dragi ei. 

Articol vizualizat de 8625 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!