Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Un turist din Belgia, blocat de viscol in Muntii Fagaras, a fost salvat dupa trei zile

Ultima actualizare: 10 Decembrie 2018,   articol postat de moderator

Turistul belgian, care a vrut sa parcurga un traseu din Muntii Fagaras, a fost surprins in urma cu trei zile de ninsoarea abundenta cazuta la altitudini.

Acesta plecase pe munte inainte ca vremea sa se inrautateasca. Vineri noaptea, insa, a inceput sa ninga si turistul nu a mai putut continua drumul, adapostindu-se in Refugiul Comisul, situat la 1865 metri altitudine, in saua dinspre Lutele, sub Vf. Comisul. Barbatul era echipat si pregatit pentru incursiunea montana.

Pentru ca a continuat totusi sa ninga, stratul de zapada a crescut rapid, iar turistul belgian si-a dat seama ca nu mai poate cobori de pe munte. Atunci a cerut ajutorul salvamontistilor.

Salvatorii montani din Zarnesti, insotiti de jandarmii brasoveni, au plecat in cautarea turistului. Actiunea de salvare a avut loc in conditii extreme, de zapada abundenta si de viscol. Stratul de zapada depasea in unele locuri 50 de centimetri, iar vantul a atins si 70 de kilometri pe ora.

Deplasarea s-a facut pe timp de noapte, insa in cele din urma, salvatorii au ajuns la turistul izolat pe munte de trei zile si l-au insotit pentru a cobori in siguranta. Acesta a fost imediat transportat la Spitalul Orasenesc Zarnesti, pentru investigatii suplimentare.

Articol vizualizat de 1771 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!