Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Muzeul memorial Ioan Slavici din Siria

Postat de moderator, Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2017

In castelul Bohus din comuna Siria (judetul Arad), ridicat in stil neoclasic, in prima jumatate a secolului trecut, a fost amenajat muzeul inchinat scriitorului transilvanean, nascut in localitate.

Vizitatorului i se infatiseaza anii copilariei lui Slavici, la Siria, scoala si studiile de la Arad, Timisoara, Budapesta si Viena. O serie de materiale originale releva unele imagini din activitatea de scriitor, aspecte ale luptei politice la care a participat precum si bogata activitate didactica, instructiv-educativa a scriitorului (cartea de Citire, Educatia fizica, Educatia rationala, Educatia morala, Curs practic si gradat de gramatica romaneasca in colaborare cu I. Maniu).

Aici se pastreaza o serie de obiecte personale, manuscrise, mobilier, colectia revistei Vatra din anul 1894, voluminoasa corespondenta, tablouri ale prietenilor, numeroase carti, editii diverse ale operei lui Slavici. 

Galerie foto

Articol vizualizat o data


Alte obiective turistice din judetul Arad


Cetatea Soimos Vizavi de Lipova, pe malul drept al Muresului si deasupra satului cu acelasi nume, dealul cetatii inalt de 252 m este stapanit astazi de ramasitele impozante ale cetatii Soimos. Castelul cu turnuri interioare si sub forma aproximativa ale unui triunghi este accesibil cel mai usor dinspre vest. ... DETALII

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!