Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Rezervatia Muntele Tampa

Postat de moderator, Ultima actualizare: 07 Decembrie 2016

Muntele Tampa, declarat rezervatie naturala are o suprafata de 188,2 hectare si cuprinde aproape 500 de specii de plante, peste 100 de specii de pasari si 975 specii de fluturi. Mare parte a sa (150 ha) este declarata rezervatie naturala, prin legea 5/2000 datorita speciilor de animale (ursi, rasi, lupi, fluturi - 35% din totalul speciilor din tara noastra, pasari) si plante rare (crucea voinicului, obsiga barsana) care se gasesc pe acest munte.

Pe Tampa se poate ajunge pe mai multe cai: exista cele 25 de serpentine, taiate in 1837 de catre Ocolul Silvic al Brasovului, Treptele lui Gabony, Drumul Cavalerilor, vechi din vremea cetatii Brasovia sau drumul pentru masina de "La Iepure".

Cei neobisnuiti cu drumetiile lungi pot lua telecabina (Aleea de sub Tampa), care face legatura intre Cabana-restaurant Casa Padurarului de la poale si Restaurantul Panoramic, aflat pe coama muntelui, in mai putin de trei minute. Privelistea din varful Tampei, de pe terasa de piatra construita in anul 1873, ori de pe cea a fostului restaurant Bethlen, ofera o splendida panorama asupra orasului, iar in zilele senine se poate observa intreaga Tara a Barsei. Rezervatia naturala Tampa se afla in administrarea Regiei Autonome a Padurilor Kronstadt Brasov.

Articol vizualizat o data


Alte obiective turistice din judetul Brasov


Castelul Bran Parasind batrana cetate a Brasovului pe la Bartolomeu, intram pe vechiul drum comercial al Tarii Barsei ce se indreapta prin trecatoarea Branului spre orasul Campulung Muscel, prima capitala a Tarii Romanesti. Strabatem localitatile Cristian, Rasnov, Tohanul Nou, strajuite in partea stanga de ... DETALII

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!