Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

10 ponturi pentru un somn odihnitor in camping

Postat de: moderator, Ultima actualizare: 20 Aprilie 2024

Iata cele 10 ponturi pentru cum sa faci sa nu tremuri noaptea:

1. La finalul fiecarei zile de drumetie, spala transpiratia uscata de pe corpul tau; poate sa functioneze ca un conductor de caldura, racindu-te.

2. Poarta un fes, sosete si straturi suplimentare de haine, dar evita sa imbraci atat de multe straturi incat sa iti izolezi zona mediana, care este furnalul corpului tau, de extremitati, care devin reci mai usor. Adesea este mai eficient sa porti doar unul sau doua straturi pe corp si sa-ti captusesti sacul de dormit cu mai multe haine, decat o izolare suplimentara pentru intregul corp.

3. Schimba-te in haine uscate pentru a dormi, in locul hainelor in care ai transpirat in timpul drumetiei; hainele umede duc la pierdere de caldura corporala.

4. Introdu un bidon cu apa calda la capatul sacului de dormit; in conditii cu adevarat reci, mai introdu un bidon la mijlocul sacului.

5. Foloseste un izopren sau saltea cu aer care sa ofere o izolare potrivita pentru cele mai reci temperaturi la care te astepti, si inca unul daca dormi pe sol inghetat sau zapada.

6. Daca folosesti un izopren scurt (pentru a face economie de greutate), pune-ti rucsacul gol sub picioare pentru a le izola de sol, care iti poate scoate caldura din corp chiar si vara.

7. Introdu mai multe haine sub partea de jos a sacului de dormit, pentru a oferi picioarelor tale mai multa izolare impotriva solului rece.

8. Foloseste un liner de polar sau de matase in interiorul sacului de dormit, care poate adauga echivalentul a mai multor grade la ratingul unui sac.

9. Consuma o gustare bogata in grasimi chiar inainte de culcare, cum ar fi un baton de ciocolata, pentru o sursa suplimentara de energie pe parcursul noptii.

10. Daca imparti cortul cu o persoana careia nu i se face frig atat de rapid ca tie, roag-o sa doarma in partea cortului din care bate vantul. Daca ai doi parteneri caldurosi, dormi intre ei, sau cel putin pozitionati-va sacii si izoprenele unele langa altele pentru a beneficia de caldura corporala a fiecaruia.

Sursa articolului: Thebigoutside.com
Traducerea si adaptarea: Catalin Nicanov 

Articol vizualizat de 1202 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!


Alte articole din Supravietuire

Cum sa rezistam mai mult in natura fara apa Apa reprezinta o mare problema in caz de supravieturire; iar dozarea ei poate deveni o sarcina destul de complicata intr-o situatie liminta. Un adult poate supravietui fara mancare pana la 3 saptamani, in schimb un om nu poate rezista mai mult de 3 zile fara lichidul vietii: apa. In medie o ... DETALII
Apa Unul din cele mai importante lucruri pentru a supravietui este apa. Corpul uman contine peste 70% de apa, iar pierderea a 15% din aceasta cantitate cauzeaza moartea. Fara apa nu poti supravietui mai mult de 4-5 zile, corpul pierde lichid datorita caldurii, stresului, racelii si oboselii, lichid ... DETALII
Cum sa eviti hipotermia pe munte Hipotermia apare atunci cand corpul uman pierde caldura, intr-o masura mai mare decat produce. Acest lucru poate duce la grave probleme de sanatate sau chiar la deces. Tinand cont ca temperatura unui om sanatos este in jur de 37 grade C, pentru inceput, sa vedem o clasificare a hipotermiei in ... DETALII
Adapost Adapostul trebuie sa te protejeze de la ploaie, soare, vant, te ajuta sa supravietuiesti; in unele parti ale lumii ai nevoie de adapost mai mult decat de hrana sau apa. De exemplu expunerea indelungata la frig poate cauza oboseala sau slabiciune, iar o persoana slabita nu are dorinta de a ... DETALII
Focul Omul modern nu apreciaza focul. Focul in decursul istoriei a devenit mai mult un instrument ucigas decat salvator. In zorii civilizatiei umane focul era cel mai important lucru in viata omului, pierderea focului era o tragedie pentru trib si se pedepsea cu moartea cel ce trebuia sa aiba grija de ... DETALII