Adapost
Postat de: moderator,
Ultima actualizare: 11 Decembrie 2024
Adapostul trebuie sa te protejeze de la ploaie, soare, vant, te ajuta sa supravietuiesti; in unele parti ale lumii ai nevoie de adapost mai mult decat de hrana sau apa.
De exemplu expunerea indelungata la frig poate cauza oboseala sau slabiciune, iar o persoana slabita nu are dorinta de a supravietui.
Cea mai comuna greseala in constructia adapostului este ca il faci prea mare si caldura corpului nu reuseste sa-l incalzeasca; un adapost trebuie sa fie destul de larg sa te protejeze dar trebuie sa fie totodata si destul de mic ca sa conserve caldura corpului tau, mai ales in zone climaterice reci.
Tipurile de adapost difera dupa locul in care te afli de pilda, la arctic sau in desert, in jungla sau in paduri, de fiecare data construiesti altceva; difera totodata si de anotimp, iarna in zapada sau vara in caldura sunt atatea tipuri de adapost cate tipuri de anotimp.
Articol vizualizat de 1815 ori
Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!
Alte articole din Supravietuire
Cum sa rezistam mai mult in natura fara apa
Apa reprezinta o mare problema in caz de supravieturire; iar dozarea ei poate deveni o sarcina destul de complicata intr-o situatie liminta.
Un adult poate supravietui fara mancare pana la 3 saptamani, in schimb un om nu poate rezista mai mult de 3 zile fara lichidul vietii: apa. In medie o ...
DETALII
Bivuacul
Bivuacul reprezinta adapostul pe timp de noapte. Lupta impotriva frigului constituie o problema de baza in organizarea bivuacului. Frigul si lipsa de somn influenteaza negativ starea generala a alpinistului, reducandu-i considerabil fortele. Echipamentul necesar pentru bivuac consta in sac de ...
DETALII
Arta supravietuirii
Supravietuirea este arta de a scapa cu viata din diverse situatii banale sau foarte complexe. Supravietuirea este o arta si nu o stiinta datorita faptului ca regulile pe care se bazeaza nu sunt absolute. Aplicarea acestor reguli depinde foarte mult de cel care le foloseste si de cum le foloseste. ...
DETALII
Focul
Omul modern nu apreciaza focul. Focul in decursul istoriei a devenit mai mult un instrument ucigas decat salvator. In zorii civilizatiei umane focul era cel mai important lucru in viata omului, pierderea focului era o tragedie pentru trib si se pedepsea cu moartea cel ce trebuia sa aiba grija de ...
DETALII
10 ponturi pentru un somn odihnitor in camping
Iata cele 10 ponturi pentru cum sa faci sa nu tremuri noaptea:
1. La finalul fiecarei zile de drumetie, spala transpiratia uscata de pe corpul tau; poate sa functioneze ca un conductor de caldura, racindu-te.
2. Poarta un fes, sosete si straturi suplimentare de haine, dar evita sa imbraci atat de ...
DETALII
Lista comentarii