Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Regulament foto

Se spune ca o "fotografie face cat 1000 de cuvinte".
Este evidenta, oricum, utilitatea fotografiilor in a ne ajuta sa ne facem o idee cat mai completa despre realitatea care ne asteapta in destinatia studiata. Cu atat mai mult cu cat este evidenta importanta si superioritatea fotografiilor realizate de catre turisti fata de cele "oficiale" prezentate de unitatile de cazare sau de catre agentiile de turism.

A] RECOMANDARI GENERALE PRIVIND FOTOGRAFIILE INCARCATE

Fotografiile pe care le puneti pe site trebuie sa aiba un continut decent, sa nu contravina legilor copyright-ului sau altor reglementari in vigoare. In cazul in care identificati fotografii care nu apartin persoanei care le-a inscris sau in cazul in care autorul sau detinatorul dreptului de copyright al imaginii nu este de acord ca acestea sa fie publicate, va rugam sa contactati administratorii, pentru a inactiva fotografia si pentru a lua masurile cuvenite impotriva utilizatorului respectiv.

Fotografiile inscrise trebuie sa aiba, in primul rand, legatura cu muntele si, in al doilea rand, sa fie incadrate cat mai bine in categoria corespunzatoare. Exista 8 categorii - Peisaje, Panorame, Flora, Fauna, Obiective turistice, Speologie, Persoane si personaje, Diverse. De asemenea, fotografiile trebuie sa aiba o calitate adecvata din punct de vedere tehnic si preferabil este ca ele sa aiba un continut artistic. Administratorii isi rezerva dreptul de a sterge de pe site fotografiile care contravin directiei de dezvoltare a site-ului.

Incercati sa selectati spre incarcare fotografii cat mai relevante, distincte (care sa nu prezinte acelasi lucru din 6 unghiuri, de exemplu). Nu va lasati tentati de a incarca un numar cat mai mare de poze doar pentru a beneficia de punctele si bonusurile acordate pentru ele.

Fotografiile se incarca in mod individual; este recomandabil ca la fiecare fotografie incarcata sa atasati si un scurt text care sa descrie poza respectiva.

Fotografiile incarcate de voi trebuie validate de catre un membru al echipei de administrare inainte ca ele sa fie vizibile celorlalti membri ai comunitatii.

Desi acest site nu va interzice niciodata incarcarea fotografiilor "personale", existand in acest sens categoria Persoane si personaje, nu incurajam deloc folosirea site-ului pentru afisarea unor albume de vacanta in care singura informatie prezentata este... figura autorului sau a membrilor familiei. Fotografiile lipsite de utilitate pentru ceilalti membri ai comunitatii nu vor fi, de regula, validate.

Fiecare membru poate inscrie cel mult zece fotografii zilnic.

Dimensiunile maxim ingaduite ale unei fotografii sunt de 800x600 pixeli (minim 400x320 pixeli) iar fisierul trebuie sa nu depaseasca 200 KB. Se accepta fotografii numai in format JPG, GIF sau PNG.

Pentru a putea nota o fotografie, este de asemenea nevoie de un cont de utilizator. Membrii pot nota fotografii IMEDIAT dupa inregistrare. Dintr-un cont nu se poate nota de mai multe ori aceeasi fotografie, iar un utilizator nu poate acorda note propriilor fotografii.

Notele se dau ca numar de stelute. Cei care noteaza trebuie sa respecte semnificatia stelutelor:

* - "Slaba" - O fotografie, deci totusi o FOTOGRAFIE, (nu o poza de familie, o "orice" poza) dar care are greseli in compozitie, tehnica, prelucrare, este dezagreabila, dezorganizata, nu induce nici macar un sentiment, nici macar negativ.

** - "Acceptabila" - O fotografie cu idee, subiect clar, organizare, dar cu elemente tehnice sau artistice care mai pot fi imbunatatite pentru a reusi sa induca un sentiment privitorului.

*** - "Buna" - O fotografie cu idee, subiect, compozitie bune. Cu organizare a elementelor ingrijita, prelucrare tehnica finisata, o fotografie careia i se pot recunoaste usor plusurile dupa o vizionare atenta. Aceste imagini reusesc sa induca privitorului atmosfera/sentimentul intentionat de fotograf, daca si privitorul este pe aceeasi lungime de unda si agreeaza stilul respectiv de fotografie.

**** - "Foarte buna" - O fotografie care respecta regulile artei, compozitional fara cusur, tehnic deasemenea. Atat atmosfera cat si sentimentul din ea sunt transmise usor privitorului, oricat de atent sau neatent asupra detaliilor este acesta.

***** - "Excelenta" - O adevarata opera de arta, este fie facuta dupa toate regulile artei, impecabila compozitional, artistic, ca idee, lumina, "greutate", tehnic, etc., fie isi permite sa rupa toate canoanele si in acelasi timp socheaza emotional privitorul printr-o incarcatura estetica sau emotionala de exceptie!

In cazul in care un membru isi creeaza mai multe conturi pentru a-si putea nota propriile fotografii, administratorii pot inactiva TOATE conturile respective, inclusiv TOATE postarile utilizatorilor in cauza, si bana IP-ul.

Toate fotografiile care nu respecta criteriile minime de calitate, care nu sunt incadrate corespunzator sau care nu contin o descriere minima pot fi respinse de catre administratori.

B] NU SUNT ACCEPTABILE PE SITE

Fotografii care nu va apartin (nu au fost realizate de catre utilizatorul care le incarca) - "imprumutate" de pe net, spre exemplu.

Fotografii duplicat sau care prezinta acelasi cadru dintr-un unghi foarte apropiat.

Fotografii care nu contin informatie utila pe langa cea "personala" - de exemplu "Burta mea fotografiata de aproape, plutind pe apa".

Fotografii ale altor persoane in ipostaze compromitatoare ori ofensatoare, postate fara acordul acestora.

Fotografii despre care se poate aprecia ca nu respecta legea sau morala.

Orice alte fotografii pe care proprietarii la considera innaceptabile (pe baza unor motive justificate sau doar a unor banuieli in ce priveste autenticitatea sau alte aspecte referitoare la acele poze).

Nu se admit spre publicare fotografii care au rama sau semnatura, watermark sau alte inscrisuri!

C] MASURI LUATE IN CAZUL FOTOGRAFIILOR CARE NU SUNT ACCEPTABILE

La incarcarea unor fotografii considerate ca "inaceptabile", la sesizarea utilizatorilor sau la auto-sesizarea din oficiu se poate lua una din masurile de mai jos:

- retragerea punctelor standard si/sau a bonusului cuvenit fotografiilor in cauza
- stergerea fotografiilor de pe site

Masurile pot sa fie insotite de sanctiuni administrative indreptate impotriva celui care le-a incarcat pe site.

Momentan nu exista nici o poza adaugata in aceasta categorie!