Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Cabana Voina

Postat de moderator, Ultima actualizare: 03 August 2021

 

Altitudine: 983 metri
GPS: Lat: 45.442120; Long: 25.044423
Localizare: Pe malul drept al Raului Targului, cca 500 metri aval de confluenta vailor Cuca si Batrana, imediat la poalele muntelui Vacarea
Capacitate de cazare: 140 locuri in camere cu 2, 4 si 6 paturi
Dotari: Restaurant (140 locuri), terasa acoperita (80 locuri), bar de zi, electricitate, incalzire centrala, apa curenta, grup sanitar (cum intri in receptie, pe stanga), sauna, TV prin satelit, internet, loc de joaca pentru copii, ATV, gratar, foisor in curte, parcare

Acces:

- Din amonte, poteci marcate punct albastru, cruce albastra, banda albastra, triunghi rosu. Din aval, vreo 20 de km de drum recent asfaltat, marcat banda alba pana in Campulung Muscel.

Istoric:

Casa Voina "Anton Negulici" a fost inaugurata la 12 mai 1935 de catre A.D.M.I.R. (Asociatia Drumetilor din Muntii Inalti/Iubiti (!?) ai Romaniei), in prezenta unui mare numar de turisti din Bucuresti si Campulung Muscel. De fapt, avocatul Anton Negulici a cesionat A.D.M.I.R.-ului dreptul de exploatare a casei sale de la Voina pe o perioada de 10 ani, la care se adauga contributia asociatiei pentru amenajarea si intretinerea ei.

A.D.M.I.R.-ul a fost sustinut in acest demers si de cea mai puternica filiala a sa din Campulung Muscel, filiala infiintata in septembrie 1931 si care era condusa de fosti membri S.T.R. (Societatea Turistilor din Romania).

Casa era compusa din 5 incaperi: doua dormitoare separate, un dormitor comun pentru 20 de persoane, o sufragerie si o bucatarie. De asemenea, Casa Voina dispunea de un restaurant si era sub supravegherea unui paznic permanent.

Data in folosinta in 1972, cabana-hotel Voina este o constructie impunatoare, pe trei niveluri, din piatra si beton, cu o capacitate de cazare de 140 locuri. Renovata in 2012.

Trebuie sa stiti:

- Cabana este deschisa tot anul
- Este necesara rezervarea atat pe timpul verii cat si pe timpul iernii
- Dotari de motel comunist, perioada tarzie
- Mese si banci din lemn, fete de masa relativ curate, farfurii de epoca (albe cu dunga albastra)
- La restaurantul cabanei se mananca binisor; ora de inchidere a acestuia: ultimul client
- Personal amabil, curatenie, acceptabil
- Din punctul nostru de vedere, cabana e cam scumpa
- Exista semnal GSM
- Se accepta animalele de companie.

Contact:

Informatii privind cabana veti gasi la numerele de telefon: 0248/511330, 0248/512990, 0722/595328, 0744/313145 sau la e-mail: office@muscelul.ro

Articol vizualizat de 1775 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!