Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Cercetasia la nivel international

Postat de: moderator, ultima actualizare: 16 Septembrie 2012

Cercetasia este cea mai mare organizatie mondiala educativa de tineret, care, de peste 100 de ani, contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personala a sutelor de milioane de oameni care au respectat Promisiunea Cercetasului. 

Organizatia Mondiala a Miscarii Scout (WOSM) este o miscare globala, non-guvernamentala si non-profit a 28 de milioane de membri din peste 216 de tari si teritorii. Doua treimi din membri sai provin din tari in curs de dezvoltare.

Biroul Mondial, aflat in Geneva, promoveaza oportunitati internationale, inclusiv campuri si proiecte, avand ca scop intarirea relatiilor dintre organizatii de cercetasi membre ale Miscarii Scout din toata lumea.

Azi, cercetasi din toate tarile lumii sunt implicati in proiecte de dezvoltare pe teme diverse, cum ar fi educatia pacii, dependenta de droguri si prevenirea ei, apa curata si salubritate, instructie si conservarea mediului.

Organizatii Nationale

In lume exista 155 de tari cu Organizatii Nationale recunoscute si 26 de teritorii unde exista cercetasi, uneori filialele organizatiilor de cercetasi fiind departe de sediul acestora.

Din 155 de Organizatii Nationale, 122 apartin doar de Organizatia Mondiala a Miscarii Scout (WOSM) si 34 apartin atat acesteia cat si Asociatiei Mondiale a Ghidelor si Cercetasilor (WAGGGS).

Din 122 de Organizatii Nationale care apartin doar de WOSM, 95 sunt dedicate atat baietilor cat si fetelor in unele sau in toate programele pe care le propun, 20 sunt doar pentru baieti si toate cele 34 de organizatii care apartin de WOSM si WAGGGS sunt deschise atat baietilor cat si fetelor.

De asemenea in 35 de tari exista cercetasi fara ca acestia sa apartina unei Organizatii Nationale Scout, membra WOSM.

Dupa informatiile WOSM, pe Glob exista doar 6 tari fara cercetasi, in unele dintre ele deoarece nu este permis. Aceste tari sunt:

- Andorra
- Republica Populara Chineza
- Cuba
- Corea de Nord
- Republica Populara Democrata Lao
- Myanmar

Articol vizualizat o data


Articole din categoria Cercetasi/centre


Cercetasi faimosi Multe persoane celebre astazi, cu realizari extraordinare au fost candva cercetasi. Lista este foarte lunga, dar iata cativa dintre ei: Neil Armstrong - primul om pe Luna Steven Spielberg - regizor George W. Bush - presedinte SUA Bill Clinton - presedinte SUA Hillary Clinton - ... DETALII
Istoria cercetasiei in Romania si in lume Motto: "Ce ne place noua la cercetasie? Patrulele, muntele, poantele, ceaiul cald, ploaia din Apuseni, varfurile din Meridionali, cabane, refugii, poteci, zambete pe fetele unor necunoscuti. Gasiti cercetasia in tot ce faceti, in fiecare zi, pentru a fi persoane mai bune." Fiecare ... DETALII
Cantece cercetasi Prieteni din Crai Prieten drag ce Craiul ne-a legat Acolo sus pe stanca am jurat Sa pastram prietenia Muntelui ce ne-a unit Prieteni buni sa fim pan' la sfarsit Sub parfumul florilor de mai Ne-am incercat vigoarea noastra-n Crai Printre coltii de stanca Ne-am creat un drum Prieteni ... DETALII
Raspunde provocarii: Fii cercetas! Impreuna cu alti 28 de milioane de cercetasi ai ocazia sa faci lumea mai buna, sa incerci si sa inveti lucruri noi, de la activitati de aventura la ecologie, de la proiecte comunitare si sociale la multe calatorii in lumea intreaga, la interactiunea cu diferite culturi. A fi cercetas nu e ... DETALII
Lista de email-uri a organizatiilor de cercetasi Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei contact@scout.ro Grupul de Initiativa Coborarea Duhului Sfant Adjudeni nutupal@yahoo.com Centrul Local Axente Sever Alba Iulia contact@albascout.ro, andrei.avram@albascout.ro Centrul Local Phoenix Arad valentin.goran@scoutarad.ro, ... DETALII

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!