Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Cate ceva despre mountain bike

Postat de: moderator, ultima actualizare: 27 Octombrie 2015

Mountainbike-ul a patruns in tara noastra de mai bine de 15 ani. Este o bicicleta off-road, care poate fi folosita in agrement (cicloturism sau freeride), in sportul de performanta (cu cele 4 discipline practicate in tara noastra: Cross Country - pe trasee de anduranta in urcare si in coborare, Downhill - coborare pura, 4 Cross - slalom in grupuri de cate 4 concurenti pe trasee cu obstacole special amenajate, sau Trial - sport de echilibru si indemanare, similar cu trialul moto) sau doar la nivel ocazional.

Exista pe piata multe tipuri de mountainbike, oferta cea mai bogata constand in biciclete care se ridica cu greu de la nivelul de folosinta ocazionala, pretul scazut fiind in relatie directa cu rezistenta la uzura si fiabilitatea componentelor.

In general, un mountainbike care nu se doreste pastrat doar in limitele drumurilor asfaltate, ar trebui sa fie cat mai rezistent si cat mai usor in acelasi timp. Un cadru subtire din aliaje de otel ambutisat sau din aluminiu si componente produse de o firma recunoscuta international garanteaza o folosinta mai indelungata si cu mai putine probleme tehnice.

Oricum, rucsacul oricarui practicant de mountainbike ar trebui sa contina setul de scule minimal, cu imbusuri, chei multiple, mini pompa si setul pentru reparat pana. De asemenea, echipamentul de protectie compus din casca, normala (pentru toti utilizatorii) sau integrala (pentru amatorii de freeride).

Trasee de mountainbike pot fi considerate toate drumurile de munte, poteci, drumuri forestiere, dar exista si trasee special amenajate, folosite de catre practicantii avansati sau sportivii de performanta, cu prilejul antrenamentelor sau competitiilor sportive.

Aceste trasee necesita un echipament de buna calitate, furcile cu suspensie sau cadrele cu suspensie pe spate fiind indispensabile. Traseele de coborare sau de cross cele mai cunoscute se gasesc in Poiana Brasov, Sinaia si Bunloc, trasee de cicloturism existand in principal in muntii Bucegi, Apuseni, Lotrului, Cindrel.

Mountainbike-ul de performanta este organizat in cadrul catorva cluburi sportive si consta in organizarea campionatului national de MTB si a cupelor locale. Exista categorii de sportivi: Elita, Tineret, Juniori, Veterani si Fete.

Articol vizualizat o data


Articole din categoria Mountain bike


Sfaturi pentru ciclistii amatori aflati la a doua tinerete Ciclismul este in sport foarte frumos, chiar virusant, insa incepand acest sport la o doua tinerete are si multe pericole ascunse, de care trebuie sa tineti cont spre binele sanatatii voastre si a linistii celor din jurul vostru. Foarte multi ciclisti se accidenteaza grav din motive de ... DETALII
Sase sfaturi utile cand pedalezi prin ploaie 1. Imbraca-te adecvat pentru vreme umeda. Urmeaza regula celor trei straturi. Hainele din ultimul strat trebuie sa fie waterproof: jacheta, pantalonii, incaltamintea, manusile. Opteaza pentru articole in culori aprinse care te ajuta sa devii usor-vizibil. O pereche de ochelari cu lentile ... DETALII
Echipamentul mountain bike Echipamentul consta in: • biciclete mountain bike - difera de bicicletele normale in mai multe moduri. Au un cadru mai mic si intarit, cauciucuri late, cu desen accentuat cu mici aderente si montate pe o janta mai rezistenta decat majoritatea bicicletelor non-mountain. Mai prezinta o ... DETALII

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!