Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Echipamentul mountain bike

Postat de: moderator, ultima actualizare: 02 Octombrie 2012

Echipamentul consta in:

• biciclete mountain bike - difera de bicicletele normale in mai multe moduri. Au un cadru mai mic si intarit, cauciucuri late, cu desen accentuat cu mici aderente si montate pe o janta mai rezistenta decat majoritatea bicicletelor non-mountain. Mai prezinta o varietate mare de viteze pentru a facilita urcarea pe dealuri abrupte sau peste obstacole, un ghidon mai lat care se poate ridica permitand o pozitie mai dreapta pe bicicleta si de obicei un sistem de suspensii fie pe roata din fata fie pe ambele. Mountain bike-urile vin de obicei cu discuri de frana similare celor folosite la automobile, fata de cele normale atasate pe janta.

• pedale - variaza de la pedale simple platforma, pe care ciclistul isi aseaza piciorul, la pedale mai complexe, unde ciclistul foloseste o incaltaminte echipata special cu o talpa care se prinde mecanic de pedala. Pedalele care acopera degetele sunt rar folosite pentru ca nu sunt la fel de practice.

• casca de protectie - ofera o protectie importanta capului in cazul unei cazaturi. Se folosesc atat casti normale cat si casti care acopera tot capul, in genul celor pentru motociclete.

• manusi - difera de manusile pentru biciclete normale prin faptul ca au o constitutie mai rezistenta si acopera de obicei toate degetele in intregime pentru protectie. Prezinta uneori o zona captusita pentru incheieturi. Ca substituent se pot folosi manusi de piele normale

• ochelari - cu diferente mici sau inexistente fata de ochelarii folositi in alte sporturi cu bicicleta, ajuta la protectia impotriva prafului sau stropilor de pe traseu. Lentile filtrate, galbene pentru zilele noroase sau fumurii pentru zilele insorite, odihnesc ochii.

• incaltamintea - este aleasa pentru confort si abilitatea de a face fata terenului dur, fie cu mecanisn de atasare de pedala, fie simple.

• imbracamintea - aleasa pentru confort in timpul efortului si pentru a rezista la cazaturi.

• sisteme de hidratare - sunt importante pentru ciclisti si variaza de la simple sticle de apa la mici saci cu apa cu furtunase transportate intr-un rucsac usor (se numesc Camelbaks).

• sistem GPS - este uneori atasat pe ghidon si folosit pentru a afisa si monitoriza progresul pe trasee (care pot fi uneori downloadate de pe internet) si care tine evidenta timpului de mers si a altor informatii.

• pompa de umflat rotile

• unelte pentru bicicleta - folositoare atunci cand se strica diverse componente care pot fi reparate.

• "armura" - genunchere, cotiere, pantaloni scurti captusiti sau jachete captusite. Sunt fabricate de firme precum Dainese, sixsixone, Alpinestars si altele si sunt frecvent folosite de ciclisti. Variaza de la simple elemente de neopren pentru genunchi si coate, pana la combinatii complexe de protectoare din plastic si captuseli care acopera in intreg membru. 

Articol vizualizat o data


Articole din categoria Mountain bike


Cate ceva despre mountain bike Mountainbike-ul a patruns in tara noastra de mai bine de 15 ani. Este o bicicleta off-road, care poate fi folosita in agrement (cicloturism sau freeride), in sportul de performanta (cu cele 4 discipline practicate in tara noastra: Cross Country - pe trasee de anduranta in urcare si in coborare, ... DETALII
Sase sfaturi utile cand pedalezi prin ploaie 1. Imbraca-te adecvat pentru vreme umeda. Urmeaza regula celor trei straturi. Hainele din ultimul strat trebuie sa fie waterproof: jacheta, pantalonii, incaltamintea, manusile. Opteaza pentru articole in culori aprinse care te ajuta sa devii usor-vizibil. O pereche de ochelari cu lentile ... DETALII
Sfaturi pentru ciclistii amatori aflati la a doua tinerete Ciclismul este in sport foarte frumos, chiar virusant, insa incepand acest sport la o doua tinerete are si multe pericole ascunse, de care trebuie sa tineti cont spre binele sanatatii voastre si a linistii celor din jurul vostru. Foarte multi ciclisti se accidenteaza grav din motive de ... DETALII

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!