Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Sfaturi pentru ciclistii amatori aflati la a doua tinerete

Postat de: moderator, ultima actualizare: 03 Noiembrie 2018

Ciclismul este in sport foarte frumos, chiar virusant, insa incepand acest sport la o doua tinerete are si multe pericole ascunse, de care trebuie sa tineti cont spre binele sanatatii voastre si a linistii celor din jurul vostru.

Foarte multi ciclisti se accidenteaza grav din motive de inexperienta si netinand cont de lucruri de baza ale sportului, fizicii si altele, de aceea am dori sa va impartasim cateva sfaturi:

1. Echipati-va corespunzator. Purtati casca tot timpul si nu va urcati pe bicicleta fara ea chiar daca mergeti dupa paine.

2. Nu uitati faptul ca, campionii (Cancellara, Contador, Sagan etc.) pe care-i vedeti la TV au inceput acest sport din copilarie si au capatat abilitati pe care nu vi le puteti insusi. Nu aveti cum.

3. Acordati timp suficient pentru a va obisnui cu bicicleta. Asta inseamna ca aveti de-a face cu un obiect strain pe care nu il stiti sa il controlati la viteze mari, nu stiti sa franati sa aveti balans suficient de bun, sa stati pe bicicleta in siguranta in curbe si in situatii dificile.

4. Bucurati-va in primul rand de faptul ca ati ajuns in momentul vietii in care v-ati dat seama de importanta sportului, a ciclismului in cazul de fata. Nu incercati ca peste un an sa castigati concursul X intr-un pluton de 50-100 de oameni, care se deplaseaza cu o viteza mai mare de 20-30 km/h, mai mult decat ati mers vreodata cu bicicleta.

5. Fiti prudenti in trafic chiar daca aveti prioritate; in realitate nu aveti. Nu credem ca vreti sa va masurati forta cu o masina de 2 tone si un sofer pentru care ii sunteti inamic in trafic.

6. Daca ajungeti cumva sus pe un deal cu 15 km/h, si nu aveti conditie suficienta, nu incercati sa coborati cu 100 km/h ca sa recuperati ce ati pierdut in catarare, ca o sa va treziti in sant sau intr-un copac.

Am scris aceste randuri nu sa va demoralizam, ci pentru faptul ca viata, familia, sanatatea voastra sunt mai importante decat orice pe lume. 

Articol vizualizat o data

Galerie fotoArticole din categoria Mountain bike


Echipamentul mountain bike Echipamentul consta in: • biciclete mountain bike - difera de bicicletele normale in mai multe moduri. Au un cadru mai mic si intarit, cauciucuri late, cu desen accentuat cu mici aderente si montate pe o janta mai rezistenta decat majoritatea bicicletelor non-mountain. Mai prezinta o ... DETALII
Sase sfaturi utile cand pedalezi prin ploaie 1. Imbraca-te adecvat pentru vreme umeda. Urmeaza regula celor trei straturi. Hainele din ultimul strat trebuie sa fie waterproof: jacheta, pantalonii, incaltamintea, manusile. Opteaza pentru articole in culori aprinse care te ajuta sa devii usor-vizibil. O pereche de ochelari cu lentile ... DETALII
Cate ceva despre mountain bike Mountainbike-ul a patruns in tara noastra de mai bine de 15 ani. Este o bicicleta off-road, care poate fi folosita in agrement (cicloturism sau freeride), in sportul de performanta (cu cele 4 discipline practicate in tara noastra: Cross Country - pe trasee de anduranta in urcare si in coborare, ... DETALII

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!