Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Cum alegem dimensiunea pentru betele de schi

Postat de: moderator, ultima actualizare: 02 Octombrie 2012

Folosirea unei perechi de bete de schi cu lungimea potrivita pentru dumneavoastra este imperativa pentru a putea schia bine. Un bat ales prost, mai lung sau mai scurt decat cel bun va va altera pozitia fundamentala pe schiuri si poate chiar sa devina periculos sa schiati cu astfel de bete. In cazul in care pana acum ati schiat cu niste bete nepotrivite o sa vedeti o mare diferenta atunci cand le veti schimba cu cele potrivite, diferenta care se va simti prin imbunatatirea pozitiei fundamentale si implicit a stilului de schi. Mai jos va voi arata cum puteti alege betele potrivite pentru dumneavoastra. 

Sunt 6 pasi pe care trebuie sa ii urmati:

1. Stati in picioare drepti cu coatele apropiate de corp si cu antebratul flexat, astfel incat unghiul dintre brat si antebrat sa fie 90 de grade.

2. Aveti grija la brate, coatele trebuie sa fie apropiate de corp, si pumnii stransi in fata dumneavoastra, ca si cum ati tine betele de schi.

3. Puneti pe cineva sa va urmareasca, sau uitati-va intr-o oglinda in cazul in care nu aveti pe cineva prin preajma, si pozitionati antebratele astfel incat sa fie paralele cu podeaua.

4. Rugati pe cineva sa va masoare distanta dintre degetul mare si podea.

5. In cazul in care nu va poate ajuta nimeni, duceti-va langa un perete, cu un creion sau un abtibild luati pozitia dinainte si faceti un usor semn pe perete sau lipiti abtibildul in dreptul degetului mare. Dupa aceasta operatie masurati distanta de la semn pana la podea.

6. Lungimea pe care ati masurat-o este lungimea batului care este potrivit pentru dumneavoastra. La aceasta lungime trebuie sa mai adaugati inca 5 cm pentru ca atunci cand va veti pune schiurile si clapari in picioare veti fi mai la "inaltime".

Sfaturi:

1. Betele de schi sunt masurate in cm si inches, puteti folosi un convertor pentru a afla cealalta dimensiune. Sau simplu inmultiti dimensiunea in cm cu 2.54.

2. Betele de schi se construiesc cu dimensiuni care cresc cu 5 cm petru fiecare lungime noua. 100, 105, 110, 115 cm. Deci, daca este sa rotunjiti dimensiunea, mai bine alegeti valoarea mai mare, pentru ca un bat mai lung se poate taia, un bat mai scurt nu se poate lungi.

3. Daca batul este prea scurt miscarile vor trebui sa fie ample si va va dezechilibra si obosi. Daca batul este prea lung va fi incomod. Daca nu va simtiti bine cu betele pe care le-ati ales puteti oricand sa va duceti la un magazin sau atelier unde se pot ajusta.

Sursa: skivirus.com

Articol vizualizat o data


Articole din categoria Ski


Alegerea claparilor potriviti in zece pasi 1. Intai masoara exact lungimea si latimea talpii, precum si distanta de la calcai la scobitura piciorului. Daca dimensiunea piciorului nu este stabilita corect, s-ar putea sa intervina probleme la picior cat timp acesta sta in clapar, pe timpul schiatului.  2. Apreciaza corect nivelul la ... DETALII
Scurt istoric al freeskiului La finele anilor '90 schiorii freestyle au inceput sa-si incerce trickurile in parcurile amenajate pentru snowboarderi. Sportul a prins foarte repede, mai ales in randul tinerilor, astfel incat au aparut si schiurile specializate pentru parc. Compania franceza Salomon a fost cea care a creat ... DETALII
Asociatii si cluburi afiliate la Federatia Romana de Schi Biatlon Denumire: Federatia Romana de Schi Biatlon (FRSB)  Anul infiintarii: 1924 Adresa: : Str. Vasile Conta nr. 16, sector 2, 020954 Bucuresti Telefon: 021/300.03.33, fax: 021/300.03.34 E-mail: office@frschibiatlon.ro Website: www.frschibiatlon.ro Denumire: Asociatia Clubul Sportiv Smart ... DETALII
Tipuri de zapada pe partie Daca vrem sa ne bucuram de o zi superba la schi ar trebui sa stim cateva notiuni generale despre tipurile de zapada inainte sa ne aventuram pe partie. Afla mai multe despre zapada inghetata, zapada topita/zloata, zapada batatorita, zapada maturata, zapada pulvar (pulver/uscata) sau pudra... Prin ... DETALII
Istoria si evolutia schiului alpin Inainte ca schiul sa devina un sport si chiar o pasiune, el era un simplu mijloc de deplasare pe zapada folosit de razboinici sau vanatori in timpul iernilor lungi si grele din tarile Scandinave si nordul Rusiei. Primele indicii ce dovedesc existenta schiurilor dateaza de acum 4500-5000 de ani, ... DETALII

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!