Beneficiile trail running-ului
Postat de: moderator, ultima actualizare: 28 Noiembrie 2018
Se stie ca alergatul pe poteci, pe trasee montane este mai putin solicitant pentru corp decat alergatul pe asfalt. Pe trasee corpul tau aterizeaza diferit cu fiecare pas pe care il faci, ajutand la reducerea accidentarilor datorate suprasolicitarii.
Alergarea pe trasee, cu variatia de urcusuri/coborasuri, intoarceri/rasuciri, utilizeaza o gama mai mare de muschi, tendoane, ligamente. Intarind mai multe tesuturi conective, articulatiile sunt mai bine ajutate si protejate. In acelasi timp, abordand astfel de terenuri vi se imbunatatesc echilibrul si agilitatea. Datorita acestor beneficii multi atleti de maraton pe sosea se antreneaza pe trasee montane.
In plus fata de aceste beneficii fiziologice, te poti bucura de peisaje, de aerul curat, de flora si fauna in timp ce alergi.
Articol vizualizat o data
Articole din categoria Trail Running
Postura corecta in timpul alergarii
Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac majoritatea alergatorilor este aceea ca nu sunt preocupati de tehnica de alergare, ci doar de acumularea kilometrilor. Avand o tehnica de alergat nepotrivita iti vei supune corpul unei uzuri si oboseli inutile.
Este foarte important sa te concentrezi ...
DETALII
Adaptarea organismului in timpul mersului
Adaptarea trebuie sa se efectueze treptat, prin evitarea eforturilor inutile si folosirea rationala a terenului.
* La pornire se va merge mai lent.
*Ritmul de deplasare va fi in functie de caracteristicile terenului.
*Pe terenurile uniforme se va merge intr-un ritm ...
DETALII
Pregatirea mentala in ziua competitiei
Pregatirea mentala este foarte importanta si in acelasi timp si grea. Pentru ca un concurs e mai mult decat un antrenament, e o proba cu tine insuti in primul rand si apoi o competitie cu ceilalti. Asadar, cum te pregatesti?
Poti simula momentele dinaintea competitiei odata cu alergarea lunga din ...
DETALII
Hidratare la maraton
Este o intreaga teorie in legatura cu hidratarea in eforturile de lunga durata. E indicat sa pornesti la cursa bine hidratat; de preferat cu izotonic, daca e vorba de un efort care dureaza mai mult de 1 ora.
Rehidratarea este bine sa inceapa cam dupa 25-30 minute de efort, chiar daca nu a aparut ...
DETALII
Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!
Lista comentarii