Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Cine sunt alergatorii romani inscrisi la Tor des Geants 2019, ultramaratonul de 330 de kilometri

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2024,   articol postat de moderator

Saptesprezece romani si-au anuntat intentia de a participa in 2019 la Tor des Geants, una dintre cele mai grele curse de anduranta din Europa: Claudiu Beletoiu, Cosmin Andrei Coca, Cristian Deac, Mihaita Hritan, David Iancu, Hani Katharina, Ionel Cristian Manole, Vlad Munteanu, Mihai Nenciu, Vlad Pop, Cosmin Rugina, Catalin Sava, Mihnea Spataru, Dinu Turcanu, Ladislau Ungureanu, Tiberiu Useriu si Horia Vasilief.

Si-n acest an se va recurge la tragerea la sorti, numarul ultramaratonistilor inscrisi depasind cu mult numarul locurilor permis de organizatori (maximum 800). Castigatorii extrasi vor trebui sa confirme inscrierea printr-un email, pana in data de 15 martie.

Cursa-monstru Tor des Geants, care ingenuncheaza chiar si pe cei mai rezistenti alergatori, are loc in perioada 08-15 septembrie, in Muntii Alpi. Startul se da in Courmayeur, Italia. Anul asta TDG se afla la editia aniversara cu numarul 10.

Alergarea montana de 330 de kilometri dintr-o singura bucata este nevoie sa se incadreze in 150 de ore, in tot acest interval atletii avand libertatea de a-si gestiona dupa propria strategie orele de odihna. Pe langa lungimea cursei, ceea ce o face si mai greu de abordat, este uriasa diferenta de nivel: 24.000 de metri.

Romania ocupa locul 15 din 77 de tari la Tor des Geants (Turul Gigantilor) dupa numarul de concurenti inscrisi. Tara gazda, Italia, are cei mai multi alergatori inscrisi: 1015.

Articol vizualizat de 1065 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!