Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Curs: Siguranta pe Munte in Conditii de Iarna, Fagaras 2013

Ultima actualizare: 04 August 2021,   articol postat de moderator

Alpine Style Expeditions, sub indrumarea instructorului Cosmin Andron, organizeaza in perioada 18-20 ianuarie 2013, in Muntii Fagaras, zona Balea un curs intitulat: Siguranta pe Munte in Conditii de Iarna. Cursul se adreseaza in special schiorilor, alpinistilor si celor ce practica drumetia in timpul iernii. Temele centrale sunt pericolul prezentat de declansarea avalanselor si tehnicile de cautare si salvare din acestea.

Program:

Ziua 1: Intalnirea tuturor participantilor la Cabana Salvamont, Balea, Muntii Fagaras intre orele 16:00-18:00. Cazare. Intalnire informala, descrierea materiei acoperite in curs si pregatirile neceare pentru derularea programului de a doua zi.

Ziua 2: Descrierea si distribuirea echipamentului specific. Practica utilizarii echipamentului de cautare si salvare din avalansa. Scenarii multiple. Reintoarcere la refugiu - pauza. Instrumente folosite in evaluarea riscului de avalansa; planificarea unei ture. Durata etapei de curs: 8 ore.

Ziua 3: Instrumente si metode folosite in gestionarea riscului. Echiparea si distribuirea echipamentului specific pentru tura. Analiza nivologica si evaluarea riscului in teren. Exercitii de cautare si salvare din avalansa. Durata etapei de curs: 8 ore.

Din motive de securitate organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica, reprograma sau anula evenimentul si/sau itinerariul.

Numar de participanti: minim 6-maxim 8; pot fi debutanti sau experimentati in sporturi de munte (alpinism, schi alpin, schi de tura, drumetie).

Cazare: Refugiul Salvamont, Balea Lac. Rezervari pana la data de 12 ianuarie 2013. Cost: 25 lei/ persoana/ noapte. Costul nu este inclus in tariful de curs si se plateste direct la cabanier.

Mancarea: fiecare participant este responsabil pentru a-si organiza mesele. Pranzul va fi luat in teren iar micul dejun si cina pot fi luate la refugiu din provizii proprii sau la restaurantele de la Hotel Paltinul / Hotel Balea Lac.

Tariful de curs: 280 lei/ persoana pentru un membru al unui grup de 6-8 persoane; tariful pentru clienti individuali in grupuri de 1-5 persoane la fel ca si pentru programe cu mai mult de 8 clienti este diferit.

In tariful de curs sunt incluse: instructia, suportul de curs si utilizarea echipamentului specific: DVA, sonda si lopata, transportul, cazarea si diurna instructorului.

In tariful de curs nu sunt incluse: costurile cursantului asociate cu cazarea, masa, deplasarea in locatie inclusiv telecabina, inchirierea echipamentului de alpinism/schi/ drumetie montana personal.

Inscrieri si informatii la adresa: contact@alpine-style.info sau accesati www.alpine-style.info.

Sursa: liberinmiscare.ro

Articol vizualizat de 456 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!