Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Duel catalan pentru optmiarii lumii. Cine va castiga?

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2024,   articol postat de moderator

Doi alpinisti din Catalonia-Spania isi disputa titlul onorific de a fi primul catalan care finalizeaza 14x8000: Oscar Cadiach (64 ani) si Ferran Latorre (46 ani).

Ferran Latorre a marsat puternic si in 25 iulie a.c. a reusit sa ajunga pe Nanga Parbat. A fost insotit de Boyan Petrov (primul bulgar pe Kangchenjunga, Broad Peak & K2) si francezul Helias Millerioux. Initial s-a incercat o noua ruta dar nu s-a reusit, si atunci, avand in vedere concurenta, s-a trecut pe ruta normala.

Ferran Latorre s-a nascut la Barcelona in 1970 si de mic copil a ales calea alpinismului. A realizat 13 varfuri de 8000 m si mai are de suit pe Everest pentru a intregi coroana.

Credeti ca Oscar Cadiach sta degeaba? Nascut tot la Barcelona, in 1952, alpinistul catalan are la activ 13 optmiari si in aceste zile incearca sa ajunga pe Broad Peak. Din cauza vremii capricioase nu a izbutit, dar daca prinde o zi cu vreme buna suntem convinsi ca va reusi sa fie primul catalan cu 14x8000.

In cazul in care Oscar Cadiach rateaza Broad Peak-ul, atunci soarta ii va surade lui Ferran Latorre, care poate incerca in sezonul de toamna sa urce pe Everest.

Sursa: veteranul1.ro 

Articol vizualizat de 731 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!