Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Parangul Night Challenge 2016, schi de tura si alergare langa Petrosani

Ultima actualizare: 13 Mai 2021,   articol postat de moderator

Parangul Night Challenge, competitie aflata la a treia desfasurare pe 20 februarie 2016, pune la dispozitia concurentilor un traseu de aproximativ 4,5 km lungime si diferenta de nivel de 1000 m, spre Varful Parangul Mic.

Initiatorul acestui eveniment este tanarul sportiv Avram Iancu, un petrosanean cunoscut pentru tentativele sale de traversare inot a Canalului Manecii. Dupa doua incercari esuate, in august si octombrie 2014, Avram Iancu s-a aflat anul acesta la cea de-a treia incercare de a strabate inot Canalul Manecii, doar in slip si fara minimul de protectie impotriva apei reci, dar s-a oprit la 6 km de tarmul francez, pentru ca valurile si curentii mari i-ar fi pus viata in pericol. Are insa ambitia de a-si duce "revolutia" la capat si sa puna piciorul in Franta...

Revenind la competitia noastra, trebuie sa precizam ca traseul va fi parcurs pe timp de noapte fie in alergare, fie pe schiuri, cu startul la ora 18:30 de la baza telescaunului spre statiunea montana Parang (8 km de Petrosani, judetul Hunedoara).

Vor fi premiate primele 3 locuri la categoriile de varsta -35, +35 de ani masculin si open feminin, atat la alergare, cat si la schi de tura. Fondul total de premiere este de 5500 lei. De asemenea, fiecare participant va primi in kit, pe langa cele deja stiute, o pereche de gheare de zapada si gheata.

Pe langa intrecerile adultilor, organizatorii s-au gandit si la un concurs adresat copiilor, care vor alerga pe distanta de 300 m in functie de categoria de varsta (-10 ani & 10-14 ani). Vertical Kids Race are loc sambata, 20 februarie, in zona punctului de start.

Inscrierile se fac pe www.parangulnight2015.bike-run-petrosani.ro, achitand o taxa de 50 lei, pana la data de 31 ianuarie 2016, respectiv 60 lei, intre 1 si 15 februarie. Pentru inscrierile la fata locului se percepe o taxa de participare de 70 lei. Minorii au nevoie de acceptul scris al unuia dintre parinti. (sursa foto: purityofspeed.wordpress.com)

Articol vizualizat de 543 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!