Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Piscurile Parangului, luate cu asalt de sportivi la a opta editie a Parangul Night Challenge

Ultima actualizare: 24 Februarie 2024,   articol postat de moderator

Ultimul week-end din Faurar programeaza editia cu numarul 8 a evenimentului sportiv Parangul Night Challenge.

 

Evenimentul este organizat la initiativa apreciatului sportiv Avram Iancu (Craisorul Apelor), prin intermediul asociatiei Bike & Run Petrosani, cu sprijinul Primariei si Consiliului municipiului Petrosani, precum si al unor sponsori: Hotel Rusu, Pensiunea Retezat, Cabana La Razvan, Cabana Montana, Cabana Bujor de munte, ApreSky Parang, Isostar Sport Nutrition, Coconea Snow Bar, Aqua Pro Max, Mobilier Definee, MCN Caffe s.a.

 

Parangul Night Challenge este o cursa nocturna, de tip vertical race care se desfasoara in statiunea de langa Petrosani, pe 27 februarie 2021, incepand cu ora 18:30. Competitia consta in parcurgerea unui traseu de 4,5 kilometri, cu o diferenta de nivel de 1000 de metri, la lumina lanternelor frontale, in alergare sau impingand in betele schiurilor de tura.

 

Legendarul Toma Coconea (Soimul din Parang), dublu vicecampion la Red Bull X-Alps, va da startul de la Telescaunul Vechi (1074 metri). Finish-ul este la altitudinea de 2074 de metri, pe varful Parangul Mic.

 

Inca dinaintea aventurilor mele acvatice am promovat frumusetea tarii noastre. Din varf de munte si pana la nivelul marii inima mea bate pentru Romania! Va invit sa descoperiti alaturi de mine frumusetea inaltimilor din Parang”, ne informeaza Avram Iancu.

 

Organizatorii le-au pregatit si copiilor o competitie. Atat fetele cat si baietii vor putea participa GRATUIT la Vertical Kids Race. Traseul destinat copiilor masoara aproximativ 200 de metri, numai in urcare.

 

Tot de la Avram Iancu aflam ca, pentru editia din acest an, fondul de premii este de 11.000 de lei si s-a initiat un bonus de 3000 de lei pentru doborarea recordului de cursa. Detinatorii recordului la zi sunt doi dintre cei mai valorosi alergatori montani din Romania, Palici Viorel și Preda Andrei, care au stablit inca din 2016, recordul la 40 de minute si 57 de secunde.

 

Cei care doresc sa participe la editia 2021 a Parangul Night Challenge se pot inscrie fie pe loc, in ziua evenimentului, la start (cost 90 de lei), fie on-line, prin intermediul site-ului http://parangulnight.bike-run-petrosani.ro, caz in care taxa de inscriere este de 70 de lei (termenul limita fiind 25 februarie) si poate fi achitata prin transfer bancar.

Articol vizualizat de 1366 ori

Galerie foto

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!