Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

S-au deschis inscrierile pentru editia 2018 a Parangul Night Challenge

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2024,   articol postat de moderator

A devenit deja o traditie frumoasa ca in penultimul weekend din Faurar sa fim invitati de Avram Iancu si echipa AS Bike & Run Petrosani la competitia montana Parangul Night Challenge. Ajuns in acest an la cea de-a cincea editie, alergatori si schiori deopotriva sunt asteptati pe 17 februarie, de la ora 18:30, sa ia startul la evenimentul sportiv din judetul Hunedoara.

Obiectivul concurentilor este acela de a ajunge in Varful Parangul Mic dupa o cursa de 4,5 kilometri cu 1000 metri diferenta pozitiva de nivel, in alergare sau impingand in betele schiurilor de tura, pe timp de noapte, la lumina frontalelor.

Startul se va da la baza de jos a vechiului telescaun din Parang (1074 m), iar concurentii vor strabate intreaga lungime a partiei B, apoi traseul continuand in golul alpin pana pe Vf. Parangul Mic (2074 m).

Pe langa intrecerile adultilor, organizatorii au pregatit si o cursa dedicata viitorilor mici alergatori, Vertical Kids Race, pe un traseu de 200 metri, numai in urcare. Astfel, prichindeii vor fi impartiti, in functie de varsta, in doua categorii: copii sub 10 ani si copii intre 10-14 ani. Tuturor li se vor acorda diplome si ciocolata, iar inscrierea va fi gratuita.

Clasamentele vor fi stabilite pe categoriile 18-34 ani, 35-49 ani, +50 ani masculin si 18-34 ani, +35 ani feminin, la proba de alergare montana, respectiv pe categoriile 35/+35 ani masculin si open feminin, la proba de schi alpinism. Toata lumea primeste medalie de finisher iar locurile 1-3 isi impart fondul de premiere in valoare totala de 9000 lei.

De asemenea, se vor acorda mai multe premii speciale precum: 1500 lei pentru doborarea recordului de cursa (detinatorii recordului ce dateaza inca din 2016 sunt Palici Viorel si Preda Andrei, cu timpul de 40 min 57 sec), 100 lei pentru alergatorul/ schiorul care vin de la cea mai mare distanta din Romania, respectiv 100 lei pentru sportivul care vine de la cea mai mare distanta din strainatate.

Mai mult decat atat, la aceasta editie aniversara, toti concurentii care au bifat toate editiile de pana acum, beneficiaza de inscriere gratuita, acestia trebuind sa lase un mesaj privat in pagina de facebook Parangul Night Challenge.

Festivitatea de premiere si after party-ul vor avea loc la Hotel Rusu, sustinatorul principal al evenimentului si locul unde va fi stabilit cartierul general al cursei.

Inscrierile se fac online, pe www.parangulnight.bike-run-petrosani.ro, achitand o taxa de participare de 70 lei, pana la data de 13 februarie, sau la fata locului contra unei taxe marite de 90 lei. Mai multe detalii gasiti pe site-ul mentionat anterior, Turistmania.ro fiind partener mediatic al intrecerii. 

Articol vizualizat de 1108 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!