Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

Schi de tura si alergare, Hunedoara: Parangul Night Challenge 2016

Ultima actualizare: 17 Aprilie 2024,   articol postat de moderator

Avram Iancu si echipa AS Bike & Run Petrosani va invita sambata, 20 februarie 2016, de la ora 18:30, la a treia editie a evenimentului Parangul Night Challenge. Incepand din acest an, competitia devine internationala odata cu participarea unor sportivi puternici din Republica Moldova.

Obiectivul concurentilor este acela de a ajunge in Varful Parangul Mic dupa o cursa de 4,5 kilometri, in alergare sau in mars cu ajutorul betelor schiurilor de tura, pe timp de noapte, la lumina frontalelor.

Startul se va da la inceputul Partiei B din Parang (baza de jos a vechiului telescaun), iar concurentii vor strabate intreaga lungime a partiei, apoi traseul continuand in golul alpin pana pe Varful Parangul Mic (2074 m).

Competitia se afla pe un trend ascendent, la prima editie au fost 60 de participanti, la a doua aproape 80 si acum se asteapta peste 100 de concurenti. Actualmente sunt inscrisi peste 90 de participanti, cei mai multi fiind din orasele: Bucuresti, Brasov, Tg. Mures, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Arad, Resita, Alba Iulia, Drobeta-Turnu Severin, Deva, Pitesti, Odorheiul Secuiesc, Petrosani.

"La origine sunt petrosanean si indiferent daca actiunile mele sunt la nivelul marii sau in pisc de munte, voi face tot ce imi sta in putinta pentru promovarea locurilor natale ce sunt de o frumusete rara. Cand vrei sa faci ceva, intotdeauna vor exista doua feluri de oameni, unii care te vor aprecia si care te vor sustine, si altii care vor carcoti si-ti vor pune piedici. Nu este usor, dar e prea frumos sa nu facem", a declarat organizatorul Avram Iancu.

Pe langa intrecerile adultilor, organizatorii s-au decis si au introdus o sectiune dedicata special copiilor, Vertical Kids Race, pe un traseu de 300 m cu 46 m diferenta de nivel. Astfel, cei mici vor fi impartiti, in functie de varsta, in doua categorii: copii sub 10 ani si copii intre 10-14 ani.

Toata lumea primeste medalie de finisher iar cei mai buni, la categoriile masculin -35/+35 ani si feminin open, isi impart fondul de premiere in valoare totala de 5500 lei. La copii, se vor acorda diplome si premii in dulciuri, iar inscrierea va fi gratuita.

Festivitatea de premiere si after party-ul vor avea loc la Pensiunea Bujor de Munte, sustinatorul principal al evenimentului.

Inscrierile se fac online, pe www.parangulnight2015.bike-run-petrosani.ro, achitand o taxa de 50 lei, pana la data de 31 ianuarie, respectiv 60 lei, intre 1 si 15 februarie. Pentru inscrierile la fata locului contributia de participare este de 70 lei. (sursa foto: leukerbad.ch)

Articol vizualizat de 669 ori

Lista comentarii

Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!