Aerul conditionat
Postat de: moderator, ultima actualizare: 04 Octombrie 2024
Mai multi pacienti au avut deja nevoie de asistenta medicala dupa ce au utilizat la maxim aparatele de aer conditionat acasa, la munca sau in masina. Unii chiar le-au lasat sa functioneze toata noaptea, in dormitor, asa ca acum au ajuns la spital cu nevralgii sau afectiuni respiratorii acute.
Pentru a nu avea probleme sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre utilizarea, instalarea si intretinerea acestor aparate:
1. Beneficiile sunt maxime atunci cand va asigura in incaperi o temperatura cuprinsa intre 21 si 25 de grade la o umiditate de 60-70%.
2. Folosirea excesiva sau necorespunzatoare va supune organismul unui stres adaptativ continuu, usuca mucoasele si poate duce la declansarea sau agravarea unor afectiuni prin variatiile termice sau vehiculare de microbi sau pulberi.
3. Pentru a nu va expune la variatii mari de temperatura reglati aparatele la 22-24 grade.
4. Utilizati intermitent aceste aparate si nu le lasati deschise pe durata noptii.
5. Aparatul va fi instalat astfel incat fluxul de aer sa nu fie indreptat spre persoane iar racirea sa fie indirecta.
6. Filtrele trebuie curatate periodic altfel fluxul de aer poate vehicula bacterii sau ciuperci, cu risc important de infectii respiratorii, oculare si alergii.
P.S. Lucrurile acestea ar trebui predate la scoala la orele de educatie pentru sanatate.
Articol semnat de Dr. Tudor Ciuhodaru
Articol vizualizat de 2027 ori
Alte articole din categoria Prim ajutor
Manevra Heimlich
Lipsa educatiei pentru sanatate poate fi mortala. Romanii inca se ineaca cu mici si carnati de Plescoi in mijlocul multimii fara a li se aplica la timp manevra salvatoare.
Ce trebuie sa stiti:
Manevra Heimlich este metoda de dezobstructie a cailor aeriene in cazul unui pacient care se sufoca prin ...
DETALII
Cum sa nu te arzi la soare
Tot mai multi pacienti dar mai ales paciente ajung la urgente cu arsuri (eritem solar) dupa expunerea prelungita la soare. Recomandam cateva reguli simple pentru cei ce vor sa se bronzeze fara riscuri:
1. Expunerea la soare trebuie facuta progresiv, in cicluri de 20 de minute, cate 5 minute pentru ...
DETALII
Acordarea primului ajutor
In caz de accident in primul rand este necesar sa stim ce trebuie ce trebuie si ce nu trebuie facut. Daca persoana care acorda primul ajutor nu are aceste cunostinte se poate intampla ca, in loc sa ajute, dimpotriva, sa accentueze suferinta, putand chiar provoca aparitia unor complicatii care sa ...
DETALII
Epuizarea termica
Noptile de la urgente au ajuns la fel de agomerate ca garzile de zi. Temperaturile crescute chiar si pe durata noptii au dus la aparitia epuizarii termice la mai multi pacienti.
Ce trebuie sa stiti despre epuizarea termica:
1. Nedecelata si netratata la timp epuizarea termica evolueaza spre forme ...
DETALII
Ce trebuie sa stii despre convulsiile febrile?
Convulsiile se produc frecvent, fara a exista o cauza vizibila. Orice disfunctie la nivelul creierului, fie ca aceasta este temporara sau permanenta, poate atrage dupa sine o criza.
Ce observi?
* Contractii bruste, incontrolabile ale muschilor;
* Miscarile convulsive pot dura uneori cateva ...
DETALII
Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!
Lista comentarii