Logo parteneri   |   Despre noi   |   Membri   |   Regulament   |   Copyrights   |   Contact
CAUTARE
LIKE US
online
Asociatia TuristMania
Cabane si Refugii
Cluburi montane
Salvamont Romania

De ce sa folosesti bete de trekking pe munte

Postat de: moderator, ultima actualizare: 26 Aprilie 2025

Betele de trekking sunt o parte esentiala a echipamentului pe care trebuie sa il aveti atunci cand porniti intr-o drumetie pe munte.

Scopul betelor de trekking este sa va ajute sa va distribuiti energia in asa fel incat sa rezistati pe tot parcursul drumetiei si, de asemenea, sa reduca presiunea care apare asupra genunchilor.

Iata principalele avantaje ale folosirii betelor de trekking:

1. Iti permit sa te ajuti de brate pentru a urca si pentru a pasi mai departe pe un traseu montan. Indiferent daca mergi pe un teren plat sau pe un traseu cu o mare diferenta de nivel, betele de trekking te ajuta sa cresti viteza medie a deplasarii.

2. Reduc impactul asupra genunchilor, gleznelor si talpilor tale. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand te afli in coborare.

3. Pot fi folosite pentru a indeparta plantele cu tepi pe care le intalnesti pe traseu, dar si alte mici obstacole, fara sa fii nevoit sa te apleci cu rucsacul in spinare.

4. Te pot ajuta sa obtii si sa pastrezi un ritm de traseu sustinut, ceea ce duce la scaderea timpului in care parcurgi o anumita distanta. Astfel, betele de trekking te pot ajuta sa ajungi la timp la cabana, dupa ce ai parcurs un traseu mai lung, inainte sa se insereze.

5. Cele doua puncte in plus de contact cu terenul pe care te deplasezi cresc capacitatea de miscare pe suprafete alunecoase, precum potecile noroioase sau inzapezite sau pe portiunile de stanca uda.

6. Te ajuta sa-ti pastrezi echilibrul in zonele dificile ale traseului, cum ar fi atunci cand traversezi un rau. Echilibrul te ajuta sa te misti mai repede si mai usor.

7. Te pot ajuta sa afli mai multe despre terenul din fata ta decat te ajuta proprii ochi. Daca intalnesti o balta mare pe traseu, nu stii niciodata cat de adanca este, insa cu betele de trekking poti sa afli, fara sa te trezesti in apa pana la genunchi.

8. Te poti apara de caini, insa nu ne-am baza prea mult pe ele daca ne ataca un caine ciobanesc. 

Articol vizualizat de 4581 ori


Alte articole din categoria Echipament


Sosete Info: Ciorapii sunt accesorii atat de "banale" incat uitam sa le acordam atentia pe care o merita. Ele joaca un rol cheie in confortul piciorului, chiar si la nivel mai putin tehnic. Un pic de tehnica: Pentru confectionarea ciorapilor sunt utilizate doua tipuri de fibre: 1. ... DETALII
Cum alegem un sac de dormit Numai dupa o noapte cu somn linistit suntem gata de aventura a doua zi. O garantie pentru acest lucru e alegerea corecta a sacului de dormit. Si nu mereu sacii cu raportul greutate/caldura sunt alegerea cea mai buna. Conform acestui raport, multe firme confectioneaza saci atat de stramti ca nu te ... DETALII
Echipament necesar tabara de corturi Pentru buna desfasurare a taberei de corturi va recomandam urmatorul echipament: - un rucsac pentru haine - un izolir (salteluta) - un sac de dormit - cort de doua trei persoane - o pereche pantof usor tip sport (adidas) NU trebuie sa fie noi ca sa nu provoace bataturi - o pereche ... DETALII
Ochelarii de soare *Ochelarii cu lentile real filtrante sunt necesari (vitali!) pentru practicarea sporturilor montane, in special in cazul deplasarilor pe zapada sau gheata. Cati dintre dumneavoastra n-au avut, cel putin, neplaceri la deplasarile pe zapada si soare? *Acum exista o norma CE obligatorie pentru aceste ... DETALII
Cum alegem lanterna Am nevoie de o lanterna. Ce sa aleg? Una cu LED-uri, cu bec halogen sau xenon, cu bec normal ? Frontala sau de tinut in mina? Cu 2 sau mai multe baterii? Impermeabila sau nu? Pare destul de complicat. De fapt si este complicat. Fiecare tip de lanterna a fost conceput pentru o anumita activitate ... DETALII

Lista comentarii

Comentariu postat de Ana Sumila, pe 22 Iunie 2018Salutare. Nu uita de https://www.proalpin.ro/ , magazin online dar si fizic in Brasov si Sibiu.
Comentariu postat de Niki Ciurlea, pe 16 Ianuarie 2020https://www.nootkasport.ro/
Trebuie sa fiti logat
pentru a putea adauga comentarii!